• 瀏覽: 43,617
  • 回覆: 380
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 後天平平海鮮 於 2020-8-6 05:44 PM 發表

佢講得出呢句,估計好多美國人唔想打貿易戰,即係好多美國人都撈唔掂
唔洗估,Trade war開始時好多在中國有商業交流既大廠都出聲明反對過
現時因為疫情爆發,超出Trump預期,引起好多人對佢既不滿,而且全美又爆示威,Trump目標堅決
所以大選將至,佢提過覺得自己有機會選唔到,所以佢要在任時更加加快令中國損耗,無所不用其極
可能拜登眼見情勢走向極端,所以提早公佈信息,表明佢對中國既立場,希望中美大家都有準備,雙方現時係尋求合作,而唔係敵人

熱賣及精選
引用:
原帖由 oncconcchk 於 2020-8-6 05:25 PM 發表

拜登︰成功當選將會取消貿易戰

拜登務求本土經濟復甦,如果佢地成功當選,就會取消貿易戰
似乎中美經濟有機會一同向好
經濟同樓市往後都好大機會走高

Biden Says He Will End Trump’s Tariffs On Chinese-Made Goods
https://www.for ...
美國過到今年先算啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oncconcchk 於 2020-8-6 05:38 PM 發表

佢有提到,當時Trump其實以本傷人,造成失業率升高,政府要出錢去幫助受影響既工業,整體付出太多,現時疫情問題更加影響整個國民情緒,所以佢先做一個決定,取消Trump個貿易戰,但佢亦講明,會以國際標準去看待中國,唔容許中國有侵權行為,亦希望兩國都有喘息機會 ...
即係返番去兩年前

回覆 引用 TOP

再加上Trump要cut Tik Tok,美國好多Tik Tok用家非常反感

回覆 引用 TOP

拜登代表華爾街急需去中國搵錢,侵侵大獲了。

回覆 引用 TOP

唔好信班西人,拜金想呃選舉經費詐,尾國共和兩黨背後都係同一班人,以前佢哋 覺得全球化對美國有利就安排民主黨執政,中國想跟住全球化,美國就搵共和黨玩美國優先想食咗中國既投資,美國兩黨輪換不是為了民主,而且用來改變遊戲規則!

回覆 引用 TOP

打左貿易戰咁耐都嬴唔到,妥協係唯一一途

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

老子人間無著處,一樽來作橫山主。

回覆 引用 TOP

取消貿易戰,發動侵略戰!

美國佬信唔過,
但我就一定觀察到佢地國家好多窮人,
超多人失業,元氣受傷,
所以佢想先安撫佢d國民,
又係一個手法。

我愛挑戰,熱愛長跑游水!

長跑最佳個人時間:
Asics Hong Kong 10k 2016年 35:17秒
渣打半馬2017年挑戰組 1小時17分25秒
渣打全馬2015年挑戰組 2小時52分44秒

回覆 引用 TOP

吓,美國一定要打壓中國架wo。突然間唔出打中國牌,唔通....?民意大反撲?

香港曱甴仔死都要支持特連任呀

回覆 引用 TOP

沒有此帳戶
山高遠路 必輸一途 早知道代價高

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

老子人間無著處,一樽來作橫山主。

回覆 引用 TOP

咁講即係佢贏面係好大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-6 05:46 PM 發表

係暫時唔攪中國,等喘息後再嚟攪中國,做尾國腫統點會唔攪中國!
對,只是要儲夠彈藥和組織漢奸,才能再攪中國。

回覆 引用 TOP

長遠呢講, 侵侵連任對全世界系好事.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]