• 瀏覽: 1,127
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
本主題由 粵X 於 2020-8-6 09:44 PM 移動
即使申請都被拒絕,可以點做??

熱賣及精選
引用:
原帖由 半空遠方的手機 於 2020-8-6 12:28 PM 發表

賣左自住個物業,再用咁啲錢先啦。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 Mrslow 於 2020-8-6 10:12 PM 發表

賣左自住個物業,再用咁啲錢先啦。
有自住物業係咪仲可以申請CSSA ??
我唔識,只知OALA有自住物業都得,CSSA係咪都可以???

引用:
原帖由 半空遠方的手機 於 2020-8-6 12:28 PM 發表

咁拒絕理由係咩 ???

我完全冇自住物業,攞得綜援點會有能力買樓呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iwyk4 於 2020-8-7 01:53 PM 發表

有自住物業係咪仲可以申請CSSA ??
我唔識,只知OALA有自住物業都得,CSSA係咪都可以???
以我所知,大把老嘢係咁。
簡單講,一定要係得一間,仲要一定係依家住緊。
阿 sir 如果同啲社保助理、二社保主有來往,
吹到兩句水嘅,可以求證一下。

我都想搵返張新圖⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iwyk4 於 2020-8-7 01:53 PM 發表

咁拒絕理由係咩 ???
等左成日,佢都唔覆你,係要睇文嘅人去估⋯⋯

咁我又估啦,
咁有病唔舒服,無交表格、或者無補交資料,
過左期就寄封信黎,話申請被拒絕。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 Mrslow 於 2020-8-8 01:57 PM 發表

等左成日,佢都唔覆你,係要睇文嘅人去估⋯⋯

咁我又估啦,
咁有病唔舒服,無交表格、或者無補交資料,
過左期就寄封信黎,話申請被拒絕。 ...
係唔係體恤安置?我申請過但被拒絕,話好多人慘過我...仲有冇人可以幫到我?

引用:
原帖由 半空遠方的手機 於 2020-8-8 02:06 PM 發表

係唔係體恤安置?我申請過但被拒絕,話好多人慘過我...仲有冇人可以幫到我?
體恤安置? 出邊幾十萬人排緊公屋,如果唔係死人塌樓,或者帶住個𡃁仔無家可歸,點會咁易俾你打尖馬上上樓

引用:
原帖由 iwyk4 於 2020-8-8 04:33 PM 發表

體恤安置? 出邊幾十萬人排緊公屋,如果唔係死人塌樓,或者帶住個𡃁仔無家可歸,點會咁易俾你打尖馬上上樓
哦,咁我又明明地咁了。
應該都係排緊「單人」隊,住緊劏房之類,
房署似乎只係拒絕「馬上上樓」呢一項,
佛系啲,等多幾年,自然上樓。

我都想搵返張新圖⋯⋯

回覆 引用 TOP

打斷埋手腳咪快囉

回覆 引用 TOP

看下sa 姐youtuber...

從來沒有一個時代的人像現代人那樣認為物質享受是幸福的前提; 沒有任何一個時代的人像現代人那樣吧唯利是圖當做是天經地義的。沒有任何一個時代的人像現代人那樣過於注重物欲的滿足而過少關注靈魂。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]