• 瀏覽: 37,769
  • 回覆: 205
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 hkfootballer 於 2020-8-6 07:45 AM 發表

要制裁的話,會否將中國科網股在美資產全部充公﹐收歸美國財政部?
上市圈完錢D錢留返O係美國唔拎走返大陸去營運??

是否沒收所謂既股票去大陸沒收D公司???

「黑暴文宣含家產」

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
700,9988 ,go go go,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-8-6 08:03 AM 發表

驚中國驚到發晒癲。
有啲似小黃人嗰啲無限loop!
有時所謂自由係好戇居,啲人無獨立思考就係咁!有人帶風向,有人附和,再發酵!
無腦嗰啲人個腦就被植入資訊,以為係自由,其實被自由!

回覆 引用 TOP

特9沽左大期,又出口術,今晚數錢數到手軟

回覆 引用 TOP

如果老美強,根本唔會搞小動物。
可惜現實糸愈走愈弱,先搞禁多野。

若要生活好 咪買利物浦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gogoaway 於 2020-8-6 07:41 AM 發表

買美股才是最 大獲,隨時化為『零』
儍侵要制裁香港,求其立條法都可沒收梨美股資產?
咁又真呀

回覆 引用 TOP

有幾多收入係美國?咁大鑊沽空啦!睇淡唔做淡,一世無發達

回覆 引用 TOP

特朗普條臭閪,係仆街
但係有無諗過,如果條臭閪要買沽,佢會搵邊隻黎攪?
條臭閪,加下日撚日好撚似肺炎菌,每人攪鳩你,

回覆 引用 TOP

仆街美國狗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cire 於 2020-8-6 08:10 AM 發表

呢隻豬得過講字
尾國而家已經吾再有任何掩飾了,所以呢件事是會有機會發生的,不如我地睇下如果佢話真係沒收,中國必定做返同様的野,邊個大獲D?第二,是關於美債可能會有關連,他會要求吾還比中國或者只還一部分?呢個先係最大獲,如果佢做呢樣,尾國就徹底破産滅亡了!

廢老IT狗...
引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-8-6 09:41 AM 發表

美國越來越激,表示美國越來越近接美爆
玩到無野玩,要學阿三下架中國app

咁能勁下架全美國既中國貨啦
佢地就快換屆, 都未下屆邊個揸莊

回覆 引用 TOP

侵侵為求連任已經傻咗啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mich281963 於 2020-8-6 10:47 AM 發表

尾國而家已經吾再有任何掩飾了,所以呢件事是會有機會發生的,不如我地睇下如果佢話真係沒收,中國必定做返同様的野,邊個大獲D?第二,是關於美債可能會有關連,他會要求吾還比中國或者只還一部分?呢個先係最大獲,如果佢做呢樣,尾國就徹底破産滅亡了! ...
Tiktok 都可以強x 你  債都可以話唔還⋯佢㭍普想要一齊死

回覆 引用 TOP

痴埋病毒國,會有好下場咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-8-6 08:52 AM 發表

其實又無乜野既,美國app係大陸咪一樣無得下載
總之大陸邏輯就系....  佢做就得; 人地做就瓜瓜叫  

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]