• 瀏覽: 4,554
  • 回覆: 22
你報個價錢比佢地,就算報幾低報幾老實,佢地都會死還價想博你懞,
然後你又要你講對唔住啊,唔好意思啊,好似你做錯野甘,奶到佢地開開心心
佢地就會制。

到你一開始報個高既價錢比佢地既話呢,就即刻擺個誇張驚嚇表情,
大你,寸你,小你。

真係全世界任何國度D人都無港人甘衰甘無禮貌
人地外面D人真係價錢好就馬上take it
價錢唔好就同你講下道理或者一笑置之

港客真係世界之最

回覆 引用 TOP

邀請你回復 @SE337 

引用:
原帖由 香港人柒盡國際 於 2020-8-6 12:55 AM 發表

邀請你回復 @SE337   
最近呢類西客越嚟越多,男女都冇咩分別女人居多,你報左個行貨價,行貨貴過水貨就係例牌,但佢唔識咩你行貨水貨,就不停責罵我貴又話乜又話物 ! 好聲好氣同佢講:『唔好意思,既然做唔到你生意,你又一定唔會幫襯我,你咁長氣做咩呢?』,話完佢又嬲仲鬧我添,咁點呀我應該?!

引用:
原帖由 SE337 於 2020-8-7 04:05 PM 發表

最近呢類西客越嚟越多,男女都冇咩分別女人居多,你報左個行貨價,行貨貴過水貨就係例牌,但佢唔識咩你行貨水貨,就不停責罵我貴又話乜又話物 ! 好聲好氣同佢講:『唔好意思,既然做唔到你生意,你又一定唔會幫襯我,你咁長氣做咩呢?』,話完佢又嬲仲鬧我添,咁點呀我應該?! ...
跟蹤佢,然後穩個角落頭打柒佢,可行嗎??

引用:
原帖由 香港人柒盡國際 於 2020-8-8 05:19 AM 發表

跟蹤佢,然後穩個角落頭打柒佢,可行嗎??
廿零三十年前還可以,依家周圍都係 CCTV,隨時手重打死打重傷,衰左就唔抵 !

做咩生意都係講到底嫌你貴
做零售有現貨你比摸,你又話貴過淘寶  (淘寶乜Q都有得賣喇,唔理你係咩野產地製) 
呢種都算不上叫客,肯比錢既先叫客

回覆 引用 TOP

其實做老闆要eq高,對得多西客就會免疫,加油

引用:
原帖由 SE337 於 2020-8-8 03:46 PM 發表

廿零三十年前還可以,依家周圍都係 CCTV,隨時手重打死打重傷,衰左就唔抵 !
呢句真,七八十年代,當年唔知日日幾多粉皮比人監生打Q死無仇報,
所以果時D人謙卑好多,無好似宜家甘天不怕地不怕唔驚得罪人。
不過我估玩多十年,之後AI人臉辨識體態特徵高度成熟時,到時候真係
無得玩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wtf_name 於 2020-8-9 05:02 AM 發表

其實做老闆要eq高,對得多西客就會免疫,加油
過兩招來啦,老闆

回覆 引用 TOP

港客係好L閪,冇計

回覆 引用 TOP

小事...講真就算只係放件二手貨係網上.
都大把客壓成一半或2/3價都係咁.

港客真係世界之最

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 llun99 於 2020-8-17 04:29 PM 發表

小事...講真就算只係放件二手貨係網上.
都大把客壓成一半或2/3價都係咁.
上次擺件貨到處公價2000,條柒頭聲都唔聲禁出價1200,
我即刻屌到佢賴屎

回覆 引用 TOP

咩年代,仲sale local only? 唔好再做蛙王,放眼世界啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]