• 瀏覽: 11,744
  • 回覆: 75
引用:
原帖由 naven009 於 2020-8-5 11:02 PM 發表

阿爺從來只會 入錢落去啲中資股票托市

外國公司從來都唔會托, 因為控制唔到, 但係香港股市有好多都係外國公司 , 小股民點算好???
中央無托,由頭都尾都系美國qe太多及對中國有信心,美元資金來香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 naven009 於 2020-8-5 11:02 PM 發表

阿爺從來只會 入錢落去啲中資股票托市

外國公司從來都唔會托, 因為控制唔到, 但係香港股市有好多都係外國公司 , 小股民點算好???
睇今日股市個走勢 真係有啲似托唔住了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rayip 於 2020-8-6 07:31 AM 發表

如果香港民不聊生,是哪裡的人住在香港?美國人,中國人,香港人?
香討小丑就慘囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-8-6 07:38 AM 發表

好簡單姐,踢出恆指,或者索性除牌就得啦。
做唔出正烏龜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 naven009 於 2020-8-5 11:03 PM 發表

會唔會畀佢搞到股災㗎..........
多數股災都係同美國佬有關架啦,同個賊賭錢

回覆 引用 TOP

阿爺真係唔會托外國股票 免得畀佢哋高架走囉

回覆 引用 TOP

記住老美搞9 QQ, 係牽一髮動全身, 要唔要即時沽空A股 7373?

回覆 引用 TOP

搞到多個國家停止與香港的引渡協議,香港就成了逃稅天堂,其實特朗普是否為自己鋪路?將來流亡香港呢?

引用:
原帖由 faip 於 2020-8-6 00:20 發表

搞翻浸浸屋企人囉,等佢70幾歲,白頭人送黑頭人
其實佢搞風搞雨,原先目標係大減甚至取消遺產稅,點知一個任期唔夠時間用,現在要連任至有機會,但佢操作之下連任渺茫,流亡有可能係最後選擇。

回覆 引用 TOP

老美咁突然簽行政命令又搞QQ又搞中國醫品
牽一髮會動全身
應該沽A股嗎 7373?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老鼠斑 於 2020-8-6 07:33 發表

老美搞港市傷,亞爺都可以搞美市傷,睇吓造個死得慘
根本就係,美國搞香港個市,亞爺買美債會難咗,印埋咁多美鈔邊個接手?華爾街班猶太佬一定請特朗普食「芝加哥打字機亅~

回覆 引用 TOP

習總有的是錢,幫唔幫係另一件,整衰香港就可以話上海搞金融一樣咁犀利。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-8-7 04:17 PM 發表

搞到多個國家停止與香港的引渡協議,香港就成了逃稅天堂,其實特朗普是否為自己鋪路?將來流亡香港呢?
唔好搞錯,搞到多個國家停止與香港的引渡協議係中共。其實習總是否為自己鋪路?

回覆 引用 TOP

未驚過,我兩星期前27000 call左期指都未驚,9月升3000點

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]