• 瀏覽: 23,133
  • 回覆: 147
香討班驚青淡友,應該好好睇下單新聞,無膽的人呢三年交租過百萬,仍然未上車怨毒無比希望香港天災人禍,咒怨所有人都係AA,相反有膽的人三年前睇完江湖少俠分析就上車,3千蚊變四百萬。

富貴不是靠天,而是靠膽。。

公屋客刀仔鋸大樹 3000元首期入市 賣樓即賺380萬
https://ps.hket.com/article/2715594/公屋客刀仔鋸大樹 3000元首期入市 賣樓即賺380萬?mtc=60033

澳門賭場最幸福個個都未可以3千變400萬
仲要賺了三年住
富貴的分別,就係有膽行動和無膽怨憤

回覆 引用 TOP

@何妖做柒首 
@騰雞腳軟男 
@plover 
@esmp!!! 
@牛腩飯 
幾大著名網友,請問有何看法?

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-5 03:28 PM 發表

@何妖做柒首 
@騰雞腳軟男 
@plover 
@esmp!!! 
@牛腩飯 
幾大著名網友,請問有何看法? ...
我搶答:左手交右手

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-5 03:28 PM 發表

@何妖做柒首 
@騰雞腳軟男 
@plover 
@esmp!!! 
@牛腩飯 
幾大著名網友,請問有何看法? ...
使鬼聽你分析咩,係人都知用租置計劃賺硬

當年冇買既應該後悔左10幾年
如果係租置邨仲有機會比市價平一大截入市

我舊同事冇咁好彩佢果座有一半係租置計劃 而佢果邊冇

引用:
原帖由 匯聚良友 於 2020-8-5 03:34 PM 發表

我搶答:左手交右手
咁又唔錯,左手交三千,右手還四百萬

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2020-8-5 03:36 PM 發表

使鬼聽你分析咩,係人都知用租置計劃賺硬
咁你又驚青咁多年,逃生門又關

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-8-5 03:37 PM 發表

當年冇買既應該後悔左10幾年
如果係租置邨仲有機會比市價平一大截入市

我舊同事冇咁好彩佢果座有一半係租置計劃 而佢果邊冇
三年啫,未有十幾年

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-5 03:38 PM 發表

三年啫,未有十幾年
租置計劃唔係2006年完左咩?
原來之後都可以買?

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-5 03:38 PM 發表

咁你又驚青咁多年,逃生門又關
都無綠表。。。
業主平賣年青人先無咁辛苦

回覆 引用 TOP

人生勝利組

回覆 引用 TOP

攞租置計劃來吹下?真係服左你

回覆 引用 TOP

未補地價都3百幾萬?房屋署係咪要睇下個制度?租置唔係俾人炒,係俾基層買來住架嘛!

買果個唔使補地價,即係又係公屋戶,公屋人咁L有錢既?

如果街外人買要補地價,咪分分鐘五百萬?cls架?

支持警察嚴正執法!
60萬可以俾3仟蚊首期??變相政府鼓勵炒樓,政府樓應該係低價賣返俾政府,政府分配有需要都家庭租住或者低價賣,咁樣先可以遏止炒風,樓價高政府係幫兇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]