• 瀏覽: 23,417
  • 回覆: 147

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
吓?公屋係納稅人資助喎,即係食港人血饅頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-5 03:23 PM 發表

香討班驚青淡友,應該好好睇下單新聞,無膽的人呢三年交租過百萬,仍然未上車怨毒無比希望香港天災人禍,咒怨所有人都係AA,相反有膽的人三年前睇完江湖少俠分析就上車,3千蚊變四百萬。

富貴不是靠天,而是靠膽。。

公屋客刀仔鋸大樹 3000元首期入市 賣樓即賺380萬
https://ps.hket.com/article/2715594/%E5%85%AC%E5%B1%8B%E5% ...
膽條毛呀 個個有資格買呢d樓咩

公屋.....佢擺明係租戶 買左 

而且佢賣出去係賣俾街客

60萬的話無計錯 只有30% 是他

但380萬30%已經好和味...

香港地遍地黃金睇你識唔識執.
點解人地有綠表?
點解人地可以賣左間公屋?
點解今日仲擔心樓價跌而乜都唔做

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-8-5 03:45 PM 發表

租置計劃唔係2006年完左咩?
原來之後都可以買?
可以,但貴少少,而家房委會清貨就會大平賣

回覆 引用 TOP

好奇一問
我見佢用市價15-18%買入 ( $60.3萬 ) 

之後用綠表賣出 ( $440萬 ) 

咁接佢貨果個, 如果要補地價
係要補幾多? 

同時, 係唔係應該限制呢類交易呢? 
否則就失左俾公屋住戶買入公屋嘅原意 

回覆 引用 TOP

實用490呎只賺380萬、拎380萬出去可以買得幾大呢?抵唔抵真是見仁見智!

回覆 引用 TOP

好唔公平

回覆 引用 TOP

都唔係間公屋可以咁樣俾你買

回覆 引用 TOP

好過去搶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-8-5 03:23 PM 發表

香討班驚青淡友,應該好好睇下單新聞,無膽的人呢三年交租過百萬,仍然未上車怨毒無比希望香港天災人禍,咒怨所有人都係AA,相反有膽的人三年前睇完江湖少俠分析就上車,3千蚊變四百萬。

https://ps.hket.com/article/2715594/%E5%85%AC%E5%B1%8B%E5% ...
賣了回鄉下?根本就是用來住!

回覆 引用 TOP

引用:

淡淡竟然3千元也沒有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 硬好的淡淡 於 2020-8-5 05:08 PM 發表

膽條毛呀 個個有資格買呢d樓咩
三千蚊你都冇?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你假誠 於 2020-8-5 04:03 PM 發表

其實香港地通街都系錢。睇下你有無夠膽執。
照你咁講全個地球都係錢,睇吓啲人夠唔夠膽執,廢話

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]