• 瀏覽: 11,719
  • 回覆: 124
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 clogalaxy 於 2020-8-5 11:40 AM 發表

米兄區區都識
多謝讚賞

熱賣及精選
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-8-5 11:50 AM 發表

講開donki,我有時朝早去麥記買早餐,都見到有人排隊等donki開門...

認真,點解會有人成日排隊等佢開門?有野派?有限量野賣嗎?真心想知,謝謝!
吹水啦,誇張咗少少

引用:
原帖由 公司小主席 於 2020-8-5 11:51 AM 發表

比啲常識,荃灣玩完的話,香港其他地方都不能獨善其身。
將軍澳可以,荃灣因為地理環境人市民質素方面有問題

引用:
原帖由 IdiotWongCN 於 2020-8-5 12:35 PM 發表

就係一間Donki就贏晒,唔抵得咩?
唔滿足嘅可以再去Jusco,去埋Yata,鍾意嘅去埋Ikea都仲得!
要坐車啦,咁遠行唔到

引用:
原帖由 chris968 於 2020-8-5 12:46 PM 發表

DOnki個邊不知幾旺
將軍澳都有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-8-5 03:23 PM 發表

吹水啦,誇張咗少少
你唔信,你可以明天八點半去睇下,如果無人排隊,我即場切俾你睇

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 桜木 於 2020-8-5 01:04 PM 發表

個個都知傻米係AA
你話你係佢分身
咁你咪一樣係AA
我唔係AA,無黑人保安,我住湯屋架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2020-8-5 03:22 PM 發表

多謝讚賞
@最緊要有米2

有人扮你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2020-8-5 01:57 PM 發表

我都係第一次聽話荃灣人入屯門買野,不如你話畀大家聽有邊樣野係屯門有而荃灣或者其他地方冇,荃灣入屯門要25分鐘,但出去尖東15分鐘咋。
尖東唔係尖沙咀呀

引用:
原帖由 chris968 於 2020-8-5 03:14 PM 發表

其實當打風落雨,你就知道點解一個大商場有咩咁好。屯門 太古 將軍澳 元朗 住宅落商場方便程度呢D地方比較集中
將軍澳都係集中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IdiotWongCN 於 2020-8-5 01:05 PM 發表

OP可以話係生不逢時,曱甴同新冠夾擊嘅氛圍下,除非大集團,小商戶邊個會揼大錢租OP?
你去過OP先噏啦!
睇下餐廳使唔使等位?
連食個早餐都要等呀! ...
我點會冇去過呢?
個商場確實依家係未成形!
唔好行係事實
但呢啲都唔會關樓價事!

我只係想講donki唔係乜野賣點,大家唔使講到佢咁勁咁解啫。。
住荃灣西要行近商場?
荃灣廣場係最好嘅選擇!
重點係:
住荃灣西,唔一定要行返自己樓下啲商場㗎嘛?
樓下商場配套足夠咪OK囉。。
搭西鐵機鐵一樣去到K11海港城IFC圓方

我講事實啫
你唔使對我起晒鋼嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chris968 於 2020-8-5 01:07 PM 發表

屯市 yoho 同 尖沙咀The one , Mira mall, K11, Silver court, HarBour City賣既野唔同。
同埋荃西去屯門都係5個字啫
我住西九龍都入過元朗Yoho行商場啦。
無論揸車定係搭港鐵都好方便!
但係有啲商場
去過一次之後就唔會再去囉...
例如屯門元朗嗰啲所謂大型商場

回覆 引用 TOP

荃新天地人流真的少了好多,3星期前去過Donki好多人

海之戀商場係一個比較細嘅商場,唔好行唔多野賣份屬正常,亦的確受惠於所謂社會運動加新冠疫情,呢個時候你做生意都唔會開檔啦。不過以食嚟計,最底層基本上係食嘅地方,之前晚晚排隊亦係事實。在荃灣單一用一個商場去批評根本冇意思,退一步講就算荃灣係零商場,以佢嘅交通配套可以去其他地方食都相當方便。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-8-5 11:50 AM 發表

講開donki,我有時朝早去麥記買早餐,都見到有人排隊等donki開門...

認真,點解會有人成日排隊等佢開門?有野派?有限量野賣嗎?真心想知,謝謝!
自二月始, Donki secretly 有特惠口罩開賣
75蚊盒, 從來無advertise過。  

三四月嗰時,  口罩比較貴嗰時係非常唔錯既

不過就衹得三十至四十盒, 維到兩個半per piece. 所以總有一班阿叔阿婆排兩粒鐘炒口罩.    七點半左右就有人排嫁啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]