• 瀏覽: 5,010
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
想問大家有冇除SoFi Hong Kong 外唔收任何佣金同平台費嘅證券公司?已經忍唔到SoFi啦!!!

引用:
原帖由 海邊灰魚蛋 於 2020-8-4 05:15 PM 發表

想問大家有冇除SoFi Hong Kong 外唔收任何佣金同平台費嘅證券公司?已經忍唔到SoFi啦!!!
SoFi 前身8 Securities......一樣好難頂

年輕時,幸福是一件簡單的事;
年長後,簡單是一件幸福的事。

回覆 引用 TOP

SoFi 有咩唔好?
我岩岩JOIN左, 買過幾次覺得OK喎

唔用富途?

引用:
原帖由 核心不安的表哥 於 2020-8-5 01:16 AM 發表

SoFi 有咩唔好?
我岩岩JOIN左, 買過幾次覺得OK喎
次次美股一開盤就死server!簡直垃圾!

引用:
原帖由 yimyimy 於 2020-8-5 07:44 AM 發表

唔用富途?
富途係好用但次次都會收佣金同平台費,唔係好適合一股一股買

引用:
原帖由 海邊灰魚蛋 於 2020-8-5 07:45 AM 發表

次次美股一開盤就死server!簡直垃圾!
咁咪唔好一開盤買賣囉, 開市時間流流長

引用:
原帖由 核心不安的表哥 於 2020-8-5 10:41 AM 發表

咁咪唔好一開盤買賣囉, 開市時間流流長
問題有啲一開盤就跌,諗住走貨都走唔到,最後都係要拿住

引用:
原帖由 海邊灰魚蛋 於 2020-8-5 10:48 AM 發表

問題有啲一開盤就跌,諗住走貨都走唔到,最後都係要拿住
我睇過D人講, 美股一開盤果十幾分鐘係俾老散玩的, 真係大戶唔做野住
所以除非大跌市, 一盤都唔需要趕住一開盤沽

低調開戶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心不安的表哥 於 2020-8-5 11:03 AM 發表

我睇過D人講, 美股一開盤果十幾分鐘係俾老散玩的, 真係大戶唔做野住
所以除非大跌市, 一盤都唔需要趕住一開盤沽
係大戶都可以控盤啦。特別係啲毫子股

回覆 引用 TOP

想問一下
如果買美股
存美金還是港幣

Sofi 內有得唱美金? 匯率高嗎有另外收費?

尋找跑友 (斧山道運動場!!) 跑夜晚
有意請PM!!
引用:
原帖由 cwc2324 於 2020-8-6 11:09 PM 發表

想問一下
如果買美股
存美金還是港幣

Sofi 內有得唱美金? 匯率高嗎有另外收費?
存美金買美股,個人唔建議係SoFi到換(因為匯率較差)。你可以係中銀網上兌換(目前覺得中銀匯率較好同方便)

引用:
原帖由 海邊灰魚蛋 於 2020-8-5 07:46 AM 發表

富途係好用但次次都會收佣金同平台費,唔係好適合一股一股買
點解要一股一股,唔一口氣買?
同埋少股數都唔會有佣金金,要超過2鎂先開始計

同埋富途另一樣野好係唔使匯款
可以直接港股戶口對金

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]