• 瀏覽: 2,537
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
除左炒入恆指 之外 仲有咩消息?

熱賣及精選
美團點解可以一支獨秀, 講科技技術含唔高, 日日都可以爆幾個%

因為夠貴

咁又越買越貴 先顯得高貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老千有樣睇 於 2020-8-6 12:19 PM 發表

因為夠貴
因為爭櫈仔, 睇佢幾時爆煲。

歡迎大家入來參觀本人的FACEBOOK PAGE^^:  港股投資安全守則

回覆 引用 TOP

專家話因為美團掌控左14億人既飲食數據。。。目前任何一個國家都做唔到

回覆 引用 TOP

大陸人日日用外賣仔

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-8-6 01:36 PM 發表

大陸人日日用外賣仔
買大陸股可發達

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

因為今日 美團 明日 美圖

回覆 引用 TOP

可能大陸人個個用美團買野覺得好用咪掃入美團

有d類似當日bitcoin由1萬升到2萬果下

已經唔係隻股本身得唔得,而係每個人都純粹係見係咁升而買埋一份fomo心理

果陣bitcoin由1萬開始繼續上果下係連本身唔信睇唔起bitcoin果班人都開始忍唔住比部份錢買落去試試

我覺得只係玩緊音樂椅遊戲,賺錢機會係有,但唔好呢d位買入長線持有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D.Kam 於 2020-8-6 11:18 AM 發表

美團點解可以一支獨秀, 講科技技術含唔高, 日日都可以爆幾個%
公衆集資,跟著cap 水去買人家的公司,收歸名下,壯大公司規模,劇情好面熟,同騰訊一九樣,根本就係廢柴公司,沒有自己的賺錢生意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-8-6 01:36 PM 發表

大陸人日日用外賣仔

回覆 引用 TOP

因為大陸人用美團叫外賣

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-8-6 03:09 PM 發表

因為大陸人用美團叫外賣
大陸好多蠻牛資金炒作

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]