• 瀏覽: 12,888
  • 回覆: 102
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 金鐘樓 於 2020-8-5 08:00 AM 發表

重點係十年前都有好多淡淡話D AA 推人去死。又話買樓預負資產乜乜乜。淡淡永遠估錯市。
10前有冇政治週邊環境?有冇中國介入樓市問題,有冇移民問題,風水輪流轉, 太多太多因素令香港已經過去返唔到轉頭!

熱賣及精選
引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-8-5 12:36 PM 發表

10前有冇政治週邊環境?有冇中國介入樓市問題,有冇移民問題,風水輪流轉, 太多太多因素令香港已經過去返唔到轉頭!
咁你幾時走?會唔會賣樓走?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-8-5 12:36 PM 發表

你移民?

回覆 引用 TOP

升就係咁講,如果跌呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-4 06:25 AM 發表

上咗車先,最後機會

一開三,發達

https://topick.hket.com/article/2713724/?r=mcsdfb

28歲的阿Ken本身與家人同住港島一個單位,與日籍太太結婚之後,就與太太租樓住,其後發現租樓太貴,所以就與家人開始商量上車大計。

以積蓄購入土瓜灣新樓

2018年底,阿Ken以手上幾十萬的首期儲蓄,再用爸爸的名字購入土瓜灣新樓樓花

當機立斷買入大圍 ...
唔駛供就話啫

回覆 引用 TOP

引用:

唔駛理DAA啦。支持你。

冷靜觀察、穩住陣腳、沉著應付、韜光養晦
善於守拙、決不當頭、抓住機遇、有所作為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-5 11:25 AM 發表

金獅,仲有邊兩個?
一層父母
一層新樓樓花

回覆 引用 TOP

266尺,2房?

回覆 引用 TOP

憎人富貴無用既,就算事主父幹又點呢?識玩財技、敢搏、靈活食腦根本係香港人特質。

實有人話,跌市睇佢點死連累父母呢樣果樣。升市又好跌市又好,一樣有人租樓一樣有人買賣樓。

回覆 引用 TOP

買咁細有鬼用咩

回覆 引用 TOP

叫佢計清楚條數先出來講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-8-4 10:26 AM 發表

土瓜灣新樓可能未洗供住
上會亦有可能是父母名 做5成果種
租客幫手供自己補差價

其他應該是佢地2公婆是旦一個人既名
呢個case實際上可能都唔係自住

應該是出租物業或者係等住土瓜灣新樓 ...
當佢大圍5成上會供200萬,新屋要出租又五成上會即250萬,加原老豆屋按500即係要供1000萬,一個護理加老婆,點供?沒全家幫忙根本計唔掂數

回覆 引用 TOP

靠父母啦 

有可能咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]