• 瀏覽: 7,260
  • 回覆: 16
請問各位有無私營年金推介,有無得退稅都無問題,最好可終身派發,保費可一次性預繳。

回覆 引用 TOP

某保號的年金計劃:
只需供5年或10年

1. 最長派到100歲
2. 保證回報去到2.6%, 每年總內部回報率最高4.34%
3. 每月年金款項可增無減
4. 供5年, 第9年回本, 供10年,第11年回本

有些派息基金, 一次性付款, 年息約七至九釐,可以派終身。
如果不幸身故,還可以保本

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongchichi0823 於 2020-8-2 08:51 PM 發表

某保號的年金計劃:
只需供5年或10年

1. 最長派到100歲
2. 保證回報去到2.6%, 每年總內部回報率最高4.34%
4. 供5年, 第9年回本, 供10年,第11年回本 ...
Which one? BOC?

生活滿足健康愉快已足夠!
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wongchichi0823 於 2020-8-2 08:51 PM 發表

某保號的年金計劃:
只需供5年或10年

1. 最長派到100歲
4. 供5年, 第9年回本, 供10年,第11年回本 ...
請問是哪間公司? 一筆過預繳有無優惠?

回覆 引用 TOP

公開啦,不用pm..好野不怕網友

從來沒有一個時代的人像現代人那樣認為物質享受是幸福的前提; 沒有任何一個時代的人像現代人那樣吧唯利是圖當做是天經地義的。沒有任何一個時代的人像現代人那樣過於注重物欲的滿足而過少關注靈魂。

回覆 引用 TOP

年金沒有一隻是好的
看看通脹你就明白
12年前做食蕉 6000
今天做食蕉分分鐘二萬

歲月偷去我青春
留下普茶伴我醉

回覆 引用 TOP

這個人很懶,什麽都沒有留下
我都想了解下,有咩介紹😁

回覆 引用 TOP

引用:

某保號的年金計劃:
只需供5年或10年
1. 最長派到100歲
邊間甘堅,以前我問過幾間最大的都冇 Guaranteed Return.

回覆 引用 TOP

唔好再諗年金計劃喇 血本無歸

匯豐投資信託基金-匯豐亞洲高收益債券基金AM2-HKD

最緊要幾時都係攞得
不會最後血本無歸
年金   is 投資者血本無歸的產品

歲月偷去我青春
留下普茶伴我醉
引用:
原帖由 ko001 於 2020-8-13 02:17 PM 發表

最緊要幾時都係攞得
不會最後血本無歸
年金   is 投資者血本無歸的產品 ...
點解你甘反對年金?
你係基金支持者?

生活滿足健康愉快已足夠!

回覆 引用 TOP

有冇興趣買儲蓄保險?中長期投資,供5年左右,有個穩定回報,風險比較低,唔會因為股市波動大而擔驚受怕

保險理財顧問,有需要歡迎pm

回覆 引用 TOP

最緊要幾時都係攞得
不會最後血本無歸
年金   is 投資者血本無歸的產品

感覺上和騙局差不多

I like VOO  QQQ  BRK.B    ALL IS VERY GOOD

歲月偷去我青春
留下普茶伴我醉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]