• 瀏覽: 30,129
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 dragonraja52 於 2020-7-31 11:44 PM 發表

161呎只可以放一張床加個小衣櫃,有40萬首期又月供到萬3既人儲下錢好過。
同埋都要成2萬蚊呎,都係高價。
不過呢D單位可能幾好租,6千租出去都有兩厘 ...
不如趁匯豐殘, 買嚟收高息~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-1 10:25 AM 發表

不如趁匯豐殘, 買嚟收高息~
唔好 鼓勵人飄入另一個 匯豐 火坑, 死硬!

幾百萬住呢的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 市民廢政苦更廢 於 2020-8-1 10:35 AM 發表

唔好 鼓勵人飄入另一個 匯豐 火坑, 死硬!
禁悲觀?!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

我2015年買咗間佐敦匯萃高層C, 470萬(扣埋回擁),現租14000

租約過後唔知點

回覆 引用 TOP

咁細同咁貴都買~唔知D人咩心態???

回覆 引用 TOP

一早講左納米盤跑輸大市

回覆 引用 TOP

深水埗,但也算近地鐵,如果萬五蚊呎一定有人接,兩萬一蚊呎只有傻的才會接,深水埗的樓都無咁高呎價,怎樣可以叫人用超高溢價來接貨? 買樓前無做功課嗎?

回覆 引用 TOP

咁ga情況,心態決定一切
另外,網上標價一向係標低20%左右,唔係點引傻仔以為有平嘢執,一廂情願以為網上標價係實價,好大機會從未買過樓

比瞓街好小小

回覆 引用 TOP

重以為有乜咁特別,上網一睇,吊根本啲價有高有低,隨時果盤根本係已經賣咗但唔刪post果種

依啲post, 唔識就嚇死,識就笑死,網上標價一向唔準,傻仔先自high

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 07:45 PM 發表

早兩星期400減到360
而家再由360減到348
仍然無人問津
用溢價買樓 唔好再以為冧心細就一定有人接火棒啦

啲納米盤當酒店住都仲可以, 但唔係俾人長住.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kow9898 於 2020-8-1 09:50 AM 發表

百五實呎,二百萬樓下合理D,應該可售得出
兩皮幾一呎就難D

除非有超豪大堂,會所泳池等配套扮豪宅先得
真係唔明點解而家起樓一定要有會所

就算重建局起既什麼喜乜喜物,都有會所,咁樣令都個單位賣貴D,同時好多人就係因為呢個會所買唔起個單位

香港發展商係魔鬼真係無錯,有邊個可以做到起楝樓係實而不華?點解硬係要加D唔等使既野?有幾多住客 (當然講緊基層) 真係想要你個會所?

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

納米盤死得啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 07:45 PM 發表

早兩星期400減到360
而家再由360減到348
仍然無人問津
用溢價買樓 唔好再以為冧心細就一定有人接火棒啦

開返關就有肛需

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]