• 瀏覽: 30,136
  • 回覆: 215
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 edwwin 於 2020-9-19 12:23 PM 發表

Jon 哥有眼光,一早已post

長沙灣AVA 61現散貨潮 多平手離場

https://ps.hket.com/article/2757381/【納米樓身價】長沙灣AVA%2061現散貨潮%20多平手離場?

長沙灣AVA 61當年一手買入價低,吸引不少投資者入市。項目陸續過SSD期限,近月出現散貨潮,惟平手離場成交佔多。中原分行經理雷澤麟指,AVA 61 9月未錄成交,而8月錄得3 ...
過SSD預左報復式減價

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-9-19 02:16 PM 發表

過SSD預左報復式減價
無錯

i hate man9

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 07:45 PM 發表

早兩星期400減到360
而家再由360減到348
仍然無人問津
用溢價買樓 唔好再以為冧心細就一定有人接火棒啦

尼個post好hot

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-9-21 11:47 AM 發表

尼個post好hot
Kelvin仔會唔會問老母拎多一球趁低吸納

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-9-21 11:53 AM 發表

Kelvin仔會唔會問老母拎多一球趁低吸納
幾隻故事好膠

回覆 引用 TOP

試用用家心態諗, 反正都做舊按保, 即係4球大把贛擇使乜仲買呢d百零呎
用呢個lumpsum買樓自住既用家, 財政上又未必太理想, 我寧可大西北搵1-2房舊樓好過了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2020-7-31 09:12 PM 發表

百幾呎點住人呀,一個人都嫌細啦
蝦比仁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-9-10 08:31 AM 發表

呢d樓開波買就覺得平,乜野市區新樓等洗你腦,到租比人好啦,目標客一人至兩人,隔離劏房做緊4000, 百零尺劏房內隆大過你6000,甘件貨比盡咪租7000起....邊有人用4球買呀

如果你當年用同一價錢買得寶金獅200幾尺,就算唔升得多起碼有2間房比你擺下野,一家3口都叫住到放到自己野

租樓連放野都要租多個倉,不如番屋企住老母間屋啦 ...
老舊樓兩房單位點都硬淨好多, 經濟能力差d家庭客點都有兩個房生活到, 當然質素就另一回事
但呢d百零呎真係一眼睇晒

回覆 引用 TOP

AA 個肛比人爆左

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
引用:
原帖由 wuusolo 於 2020-9-21 15:15 發表

AA 個肛比人爆左
剛需

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 07:55 PM 發表

150呎床都放唔到 點住
200萬都無人接
拆左個廚所, 啖鑵放床下, 間屋即刻大左可間1應1房

原來出左ava62😂
幾時有63,64

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地上的紙巾仔 於 2020-9-21 04:41 PM 發表

拆左個廚所, 啖鑵放床下, 間屋即刻大左可間1應1房
https://youtu.be/IX257N2xGds

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-10-25 05:19 PM 發表

https://youtu.be/IX257N2xGds
小複式我鍾意 不過最緊要留底夠高

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-10-25 06:36 PM 發表

小複式我鍾意 不過最緊要留底夠高
通常呢啲納米樓預咗起閣樓

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]