• 瀏覽: 34,538
  • 回覆: 252
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 rocky6263 於 2020-8-4 12:40 AM 發表

溢價已經賺到盡,升到都冇用,起碼五年升幅才追平手,風險大
湯神唔主張買納米樓

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29273457&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

@jon_jon

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-4 05:25 AM 發表

無派息
咁早晨運?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cfc51cfc51 於 2020-8-1 02:03 PM 發表

緊係唔得啦
WHY???

回覆 引用 TOP

血的教訓 下次要聰明點

回覆 引用 TOP

如果港島既南津迎岸,450萬183呎,值吾值得買呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜枯燥的樓奴 於 2020-8-3 13:29 發表

仲有後宮佳麗三千。香港地產佬為咗搵老襯,乜都講得出
吹得就吹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 07:45 PM 發表

早兩星期400減到360
而家再由360減到348
仍然無人問津
用溢價買樓 唔好再以為冧心細就一定有人接火棒啦

百幾尺買都on9!

回覆 引用 TOP

客觀講,納米樓係抵輸既,但輸得幾多,當3成都係一球。
由約十年前開始買第一層樓,已經有淡淡在討論區出現,好多時候會放大左負面既野來講,有點以偏概全,回想起來,慶幸一直都未受太大影響,10年間的決定,尚算中規中矩。

一個討論區應該有唔同聲音,但拿呢d盤來打x機其實無多大意思,,個人覺得樓價唔會好似大好友或AA甘只會不停go go go, 但會窄幅上落,經濟差係事實,但剛需都係事實,正如淡友唱淡,其實都係剛需既表現。

161呎點住

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deepb 於 2020-8-13 07:03 AM 發表

客觀講,納米樓係抵輸既,但輸得幾多,當3成都係一球。
由約十年前開始買第一層樓,已經有淡淡在討論區出現,好多時候會放大左負面既野來講,有點以偏概全,回想起來,慶幸一直都未受太大影響,10年間的決定,尚算中規中矩。

一個討論區應該有唔同聲音,但拿呢d盤來打x機其實無多大意思,,個人覺得樓價唔會好似大好友或AA甘只會不停go go go, 但會窄幅上落,經濟差係事實,但剛需都係事實,正如淡友唱淡,其 ...
納米盤又唔講得 豪宅又唔講得 獨立居更加唔講得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 19:45 發表

仍然無人問津

納米樓註定要跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2020-8-1 01:20 AM 發表

深水埗先好租
好租衹係好租出而唔係好價錢呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-31 07:45 PM 發表

仍然無人問津

Ava 61

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29314297&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

回覆 引用 TOP

我2公婆住600幾尺都唔太夠住 😅

引用:
原帖由 超大淡友 於 2020-8-19 12:31 AM 發表

我2公婆住600幾尺都唔太夠住 😅
呢啲盤樓底3米以上 起閣樓

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]