• 瀏覽: 5,147
  • 回覆: 36
😅

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
路透社引述知情人士報道,「抖音」(海外版TikTok)母企字節跳動(ByteDance)正考慮將中國業務在香港或上海上市,消息指字節跳動更傾向在香港上市,估值或超過1000億美元(約7800億港元)。同時,字節跳動也考慮將非中國業務在歐洲或美國上市。

字節跳動及港交所不予置評。

報道稱,字節跳動原本打算作為整體在紐約或香港上市,包括TikTok及其他經營業務,但鑒於美國監管審查收緊,決定分開上市。字節跳動目前正與港交所(00388)就中國業務上市洽談,亦正與內地監管機構探討上市計劃。

字節跳動近年以社交平台抖音、TikTok 在中國國內、海外迅速冒起,字節跳動在內地仍有今日頭條、西瓜短視頻等業務。

字節跳動中國業務貢獻集團大多數收入,據報2019年達160億美元。字節跳動整體盈利去年達29億美元,公司2020年的收入目標為286億美元(約2000億人民幣)。

在今年獵豹移動(美:CMCM)非公開出售字節跳動股票的交易中,對字節跳動的估值高達1400億美元(約1.09萬億港元)。

呢隻掂!thanks

回覆 引用 TOP

樓主,你咁唔滿意那個人,但又要每月俾10蚊美金佢,何苦呢!

引用:
原帖由 kelvinckli 於 2020-7-31 06:49 PM 發表

樓主,你咁唔滿意那個人,但又要每月俾10蚊美金佢,何苦呢!
你又知我有比😅

回覆 引用 TOP

急問樓主做乜事成日話佢?

要唔要我出錢擺返圍和頭酒?

睇完就算😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csysimon 於 2020-7-31 06:56 PM 發表

急問樓主做乜事成日話佢?

要唔要我出錢擺返圍和頭酒?
我真係唔識佢亦冇乜任何沖突,純粹睇唔過眼

引用:
原帖由 StevinJohn 於 2020-7-31 07:06 PM 發表

師兄

抽下ipo
炒下股算吧

引用:
原帖由 csysimon 於 2020-7-31 07:16 PM 發表

師兄

抽下ipo
炒下股算吧
西門哥,有泰格點分法消息未

引用:
原帖由 StevinJohn 於 2020-7-31 08:05 PM 發表

西門哥,有泰格點分法消息未

應該b好多大戶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 StevinJohn 於 2020-7-31 06:04 PM 發表

路透社引述知情人士報道,「抖音」(海外版TikTok)母企字節跳動(ByteDance)正考慮將中國業務在香港或上海上市,消息指字節跳動更傾向在香港上市,估值或超過1000億美元(約7800億港元)。同時,字節跳動也考慮將非中國業務在歐洲或美國上市。

字節跳動及港交所不予置評。

報道稱,字節跳動原本打算作為整體在紐約或香港上市,包括TikTok及其他經營業務,但鑒於美國監管審查收緊,決 ...
王腳鷹話中概股只係留意呢隻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 StevinJohn 於 2020-7-31 07:06 PM 發表

誰?

回覆 引用 TOP

呢隻有力

回覆 引用 TOP

#1係咪有嘢睇㗎

黎慢咗

点解吾係港整体上市

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]