• 瀏覽: 20,428
  • 回覆: 144
  • 追帖: 1
朋友想Full Pay買樓,例如買500萬樓,入500萬落信用卡再比錢可行嗎?
因可賺超多積分/里數!

熱賣及精選
引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-7-31 05:54 PM 發表

朋友想Full Pay買樓,例如買500萬樓,入500萬落信用卡再比錢可行嗎?
因可賺超多積分/里數!
唔係樣樣交易都有積分架

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-7-31 05:54 PM 發表

因可賺超多積分/里數!
理論上係得,但信用卡公司會收2-3% 手續費,睇你願唔願意俾

問過唔得

引用:
原帖由 春天綠色高峰 於 2020-7-31 06:23 PM 發表

問過唔得
唔會唔得,坊間大把交租app收3% 手續費有得賺回贈

引用:
原帖由 電梯可愛的羊羊 於 2020-7-31 06:25 PM 發表

當你賺現金回贈2%‘手續費3%,倒蝕1%,儲飛行里數就$150000 換 100萬里。睇你覺得值唔值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯可愛的羊羊 於 2020-7-31 06:25 PM 發表

幾萬蚊交租你肯比3%就得,如果層樓800萬3%要額外俾多24萬為左賺積分你會唔會咁傻?

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-7-31 06:29 PM 發表

幾萬蚊交租你肯比3%就得,如果層樓800萬3%要額外俾多24萬為左賺積分你會唔會咁傻?
$5 一里,800萬換到160萬里,約莫16張單程頭等機票,你知唔知頭等幾錢張?如果你平時真金白銀搭開頭等就值

引用:

同意唔會唔得,唔得既唔好同佢買,搵到得為止

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛

回覆 引用 TOP

AA技窮了嗎???連信用卡都叫埋人地碌埋買樓?

引用:

因可賺超多積分/里數!
可以

回覆 引用 TOP

以前試過買長实樓,首期可以,但中,尾期就唔可以!

提示: 違規內容已被屏蔽
我想知500萬買到咩樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯可愛的羊羊 於 2020-7-31 06:34 PM 發表

$5 一里,800萬換到160萬里,約莫16張單程頭等機票,你知唔知頭等幾錢張?如果你平時真金白銀搭開頭等就值
10萬axxxmiles積分換一張單程頭等長途機票好難架, 呢個換分叫標準賞, 我book左幾次都係waiting list, 出發前都無聲氣, 就算係靈活賞15萬積分換頭等, 佢地都表述"獲享更佳機會兌換國X航空或國泰港X航空的機位"

如果你真心白銀額外俾完24萬換唔到機票就揼爆春袋子都似

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]