• 瀏覽: 5,452
  • 回覆: 82
本主題由 miss5 於 2020-8-2 07:21 AM 關閉
因為太多不確定性,更甚是取消回鄉証,所以打算購買大灣區物業要三思及持有貨源都要小心。
因為后肺炎年代加中美英博奕,將會好影響大灣區,尤其二三線樓價

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大灣區9+2 佈局有變,大家要留意

其次,最近有港漂被追稅。令我想起港人到大灣區攞居民證要有心理準備,將來買賣港物業或股票都要準時交稅給居住地政府

引用:
原帖由 元朗的乙東兄05 於 2020-7-31 04:57 PM 發表

大灣區9+2 佈局有變,大家要留意
香港會變大深港共榮圈,前海消失。

引用:
原帖由 Artsfan 於 2020-7-31 05:38 PM 發表

香港會變大深港共榮圈,前海消失。
日本再来一次大東亚共荣圈

引用:
原帖由 元朗的乙東兄05 於 2020-7-31 16:59 發表

其次,最近有港漂被追稅。令我想起港人到大灣區攞居民證要有心理準備,將來買賣港物業或股票都要準時交稅給居住地政府
大陸重稅咁多 果班黎左香港做野 又脫離唔到中國國藉 一定走啦 唔通硬食你45%稅 又要係物價咁高既城市生活

引用:
原帖由 sunday8999 於 2020-7-31 06:44 PM 發表

大陸重稅咁多 果班黎左香港做野 又脫離唔到中國國藉 一定走啦 唔通硬食你45%稅 又要係物價咁高既城市生活
又未必。舉個例:
例如在港持有物業港漂還有一年就夠期攞香港身分證,佢照道理係捱埋佢,之后再放樓。但好多時港漂有身分證第一件事係買樓。
所以不要過分解讀

大灣區幾時實行電子貨幣?好期待

大陸經濟欣欣向榮

A股世紀牛萬世流芳

曱甴樓主好撚葡萄!

引用:
原帖由 元朗的乙東兄05 於 2020-7-31 20:28 發表

又未必。舉個例:
例如在港持有物業港漂還有一年就夠期攞香港身分證,佢照道理係捱埋佢,之后再放樓。但好多時港漂有身分證第一件事係買樓。
所以不要過分解讀 ...
有香港身份證好似都脫離唔到中國籍,要照交稅,所以唔存在捱唔捱埋佢既問題,係點都收你重稅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-7-31 20:43 發表

大灣區幾時實行電子貨幣?好期待
電子貨幣係用黎迫貪官拎返d黑錢出黎登記,唔係變廢紙,同一招印度換新銀紙果時就用過。

引用:
原帖由 元朗的乙東兄05 於 2020-7-31 04:59 PM 發表

譚耀宗講左 居內地港人每五年可以過一次冷河!
其實一直都實行當中 我在內地工作廿年 可以證明!!

曱甴先生你三番四次散播謠言 居心何在??

bno 唔係應該係聯合王國買樓,支持祖家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunday8999 於 2020-7-31 09:17 PM 發表

電子貨幣係用黎迫貪官拎返d黑錢出黎登記,唔係變廢紙,同一招印度換新銀紙果時就用過。
希望快點

引用:
原帖由 johnlamhk2020 於 2020-7-31 09:17 PM 發表

譚耀宗講左 居內地港人每五年可以過一次冷河!
其實一直都實行當中 我在內地工作廿年 可以證明!!

曱甴先生你三番四次散播謠言 居心何在??
黃狗最鐘意亂噏,你唔駛理佢,白痴都識得過冷河佢邊識。

(對抗曱甴,之前我有唔啱我向你道歉)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]