• 瀏覽: 25,802
  • 回覆: 152
  • 追帖: 1
華為事件得罪中國唔在講

原來美國政客尋晚放流料話匯豐取消陳智思戶口,而呢個唔係事實。

反映左美國要匯豐企係前線對中國對抗,而美資銀行反而唔受此類壓力。

咁匯豐重點有運行?

熱賣及精選
橫行2年,但騰訊阿里破頂,恒指都要破頂(9月前阿里入硬恒指)

回覆 引用 TOP

兩面不是人...

中央巳經開始搞掂佢,大家小心啦!

附件

Screenshot_20200730_200821_com.ss.android.ugc.aweme.jpg(116.3 KB)

2020-7-31 01:44 PM

Screenshot_20200725_170125_com.ss.android.ugc.aweme.jpg(103.25 KB)

2020-7-31 01:44 PM

乾脆分拆亞洲業務,然後賣俾中國平安,之後改名為香港滙豐平安銀行,兩隻獅子改為麒麟,咁就客似雲來。

一句講晒
我只信燈神 Maskaki

回覆 引用 TOP

跌 3%, 低能

回覆 引用 TOP

放棄美金, 淨做大陸生意都夠啦, 變番真正上海匯豐銀行, 反正蝕既都係大家既MPF 同埋一眾藍叔叔嬸嬸啲收息養老金啫, 

之後好似708 咁炒番轉, 就唔會有人出聲嘈

廿蚊就買D玩下

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:
原帖由 054D 於 2020-7-31 01:34 PM 發表

華為事件得罪中國唔在講

原來美國政客尋晚放流料話匯豐取消陳智思戶口,而呢個唔係事實。

反映左美國要匯豐企係前線對中國對抗,而美資銀行反而唔受此類壓力。

咁匯豐重點有運行? ...
垃圾滙豐一早要執啦!一係跌到殘阿爺買埋你囉!

溫馨提示: 今年不要碰匯豐

比返D息我先啦

回覆 引用 TOP

英國國力轉弱, 英國保唔到匯豐比美國搞

話要溝通中西方點知英國國力太弱, 要跟美國頭限制華為, 即係英國政府根本無能力救匯豐, 而美國如果推遲大選, 即係英國連少少灰色地帶都無埋

美國似係想間接幫匯豐收皮等美資可以搶灘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 054D 於 2020-7-31 01:34 PM 發表

華為事件得罪中國唔在講

咁匯豐重點有運行? ...
扮被害者好笑

回覆 引用 TOP

本來坐住4手博佢年尾宣佈派息食升浪,點知前天歐盟叫歐洲銀行不派息由至10月延至年底,出年好可能繼績,而英國又跟,加上阿爺打壓(其實幾個月前就知華為故事內容,而家先做野應該是阿爺收齊證據)

昨天早上12點前全沽出,果然下午已回落,睇走勢必穿$30

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]