• 瀏覽: 21,071
  • 回覆: 226
  • 追帖: 4
台積電完全唔做華為生意,但業績沒有任何影響 營業額創新高 盈餘創新高。

重點來了 聽住

結論就係全球跟中國脫釣都完全唔受影響

華為大鑊 中國大鑊!

熱賣及精選
香港同美國脫鈎完全唔受影響
美國玩完

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 jackeiww 於 2020-7-16 03:56 PM 發表

又一個白痴仔
睇下人地台積電

根本中國高估自己對世界的影響力,就好似香港咁,以為無咗自由行香港死得,結果而家香港仲旺過之前,香港人收入又高咗,落街舒服咗,生活好咗。

引用:
原帖由 羅家聰 於 2020-7-16 04:30 PM 發表

根本中國高估自己對世界的影響力,就好似香港咁,以為無咗自由行香港死得,結果而家香港仲旺過之前,香港人收入又高咗,落街舒服咗,生活好咗。 ...
係事實咩?

個標題會唔會犯國安法🤔

台積電無晒華為單, 無損失

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-7-16 04:49 PM 發表

台積電無晒華為單, 無損失
最多摺埋部分廠或者縮減低收入員工之嘛
而且一向用低收入國家員工
賺豐厚利潤 賺埋咁多年
無影響

回覆 引用 TOP

台積電董事長劉德音認為,美國制裁華為對公司帶來短暫的影響, 公司自5月15日以來,未獲得華為新訂單,台積電只能透過直接出貨來供應華為。

唔接訂單唔代表唔擺出黎比人買

引用:
原帖由 ming1208 於 2020-7-16 04:59 PM 發表

台積電董事長劉德音認為,美國制裁華為對公司帶來短暫的影響, 公司自5月15日以來,未獲得華為新訂單,台積電只能透過直接出貨來供應華為。

唔接訂單唔代表唔擺出黎比人買 ...
台積電大把公司等產能 and 已填滿華為留下來的產能。

Q2 仲出緊舊訂單既貨,都未反映.....

引用:
原帖由 羅家聰 於 2020-7-16 04:30 PM 發表

根本中國高估自己對世界的影響力,就好似香港咁,以為無咗自由行香港死得,結果而家香港仲旺過之前,香港人收入又高咗,落街舒服咗,生活好咗。 ...
夠鐘食藥

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-7-16 04:22 PM 發表

睇下人地台積電
睇吓人哋中芯國際

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]