• 瀏覽: 19,244
  • 回覆: 100
  • 追帖: 4
歷史係不斷重複,現在
離股災好遠就真,點解咁講?每次股災都係老散高高興興搶住去接火捧就會出現,記唔記得十幾蚊嘅中石油,40-50蚊中人壽,20幾蚊中交建,過百蚊大笨象,但今次大牛市係局限炒ATMX科技股,老散有幾多人會成幅身家去高追科技股?我認識好多老散,個倉底有好多傳統舊經濟股票遠遠未返到家鄉,根本就係升好少,何來瘋狂,何來接火棒?

港人炒樓稱最狂  球迷愛波好瘋狂
世界聞名嚮噹噹  通宵睇波唔在講
師奶阿叔結成黨  飲住啤酒食熱浪
齊齊睇樓熱洪洪  生完非滋爆暗瘡
同行搶客四圍撞  買波一注狠夾狼
指數八十無相干  衰在睇錯全泡湯
仲有得升咪早放  輸完加注沬大汗
贏到最後才稱王  借錢唔還逃仰光 
熱賣及精選
算啦,呢度講無人肯聽.到時又會有人係度開咩某某股苦主區

回覆 引用 TOP

你都儍概

恒指升就得,自然有恒指ETF 及恒指基金D儍散去接火棒

25000點

點樣股災吖?

引用:
原帖由 歡喜道人今生 於 2020-7-11 10:46 PM 發表

你都儍概

恒指升就得,自然有恒指ETF 及恒指基金D儍散去接火棒
買恆指基金都係大戶啦,老散揸既股票好多都係52周低位附近,點接火棒?就算有股災梨,殺傷力有限

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-7-11 10:39 PM 發表

歷史係不斷重複,現在
離股災好遠就真,點解咁講?每次股災都係老散高高興搶住去接火捧就出現,記唔記得十幾蚊嘅中石油,40-50蚊中人壽,20幾蚊中交建,過百蚊大笨象,但今次大牛市係局限炒ATMX科技股,老散有幾多人會成幅身家去高追?我認識好多老散個倉底好多傳統舊經濟股票遠遠未返家鄉,根本就升好少,何來瘋狂,何來接火棒? ...
请问ATMX 恆指成份佔多少?

引用:
原帖由 地獄硬硬的貓奴 於 2020-7-11 10:51 PM 發表

请问ATMX 恆指成份佔多少?
8月先知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 模特兒李芳盈 於 2020-7-11 10:49 PM 發表

25000點

點樣股災吖?
所以話股災未到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-7-11 10:51 PM 發表

買恆指基金都係大戶啦,老散揸既股票好多都係52周低位附近,點接火棒?就算有股災梨,殺傷力有限
mpf 有得你選個股吗?

咪又系比基金佬代你選atmx

引用:
原帖由 歡喜道人今生 於 2020-7-11 10:53 PM 發表

MPF我自己管理

引用:
原帖由 模特兒李芳盈 於 2020-7-11 10:49 PM 發表

25000點

點樣股災吖?
問題你知個低幾多咩,如果8000點咪柯能.

引用:
原帖由 歡喜道人今生 於 2020-7-11 10:53 PM 發表

十大持倉,絕大部份係金融類股份

大量公司配股就见顶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 千堂 於 2020-7-11 10:58 PM 發表

問題你知個低幾多咩,如果8000點咪柯能.
請你食宵夜。

炒粉。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]