• 瀏覽: 5,613
  • 回覆: 45
  • 追帖: 2
今天早上巧遇這位財經名人,他的財經金句是『就來爆要夾多兩口!』,關於樓市神預測是『未買唔好買,買左唔好加按再買!』、『樓唔需要買,租樓夠靈活!』

今天有幸遇見他,只問了他有沒有買樓打算?他堅定的回答:『未買唔好買,買左唔好加按再買!我依然租住紅磡。』

小弟十分尊敬言行一致的人,不會手拿外國護照但滿口愛國話。

我欣賞你。

附件

IMG_20200711_103618.jpg(477.18 KB)

2020-7-11 10:56 AM

引用:
原帖由 黃老闆個仔仔 於 2020-7-11 10:56 AM 發表

今天早上巧遇這位財經名人,他的財經金句是『就來爆要夾多兩口!』,關於樓市神預測是『未買唔好買,買左唔好加按再買!』、『樓唔需要買,租樓夠靈活!』

今天有幸遇見他,只問了他有沒有買樓打算?他堅定的回答:『未買唔好買,買左唔好加按再買!我依然租住紅磡。』

小弟十分尊敬言行一致的人,不會手拿外國護照但滿口愛國話。

我欣賞你。 ...
沈大師~ 上注香先~
\|/

回覆 引用 TOP

沈大師嗎,點解瘦成咁

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-11 11:28 AM 發表

沈大師嗎,點解瘦成咁
因為窮到冇錢開飯

燈神呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-7-11 11:29 AM 發表

因為窮到冇錢開飯
佢上親鏡都迷迷網網,應該係好沉迷杯中物

回覆 引用 TOP

自住都唔買,不用理會

輸家

回覆 引用 TOP

大師保重身體🙏

引用:
原帖由 tgk103 於 2020-7-11 11:32 AM 發表

大師保重身體🙏
呢樣真,無咗沈大師師呢件讀屎片的專家,冇咗件燈神以後點好。

回覆 引用 TOP

沉大屍就是痴心錯附既好例子!🤣
聰明人應該識時務。
口說愛國,揸外國護照既人就是聰明人。十幾廿年前,中國國力弱,當然攞外國護照買個保險!而家中國富強,好自然就轉為愛國啦!
如果中國政府宣報,不容許雙重國籍,揸住外國護照,但仍想在中國國土搵食既人,一定即時取消外國國籍。

個樣好似生意失敗。 

條友話呢五六年買樓的大部份都蝕錢。我最揸個件。計本金都賺左一個開。

未買過樓的人當佢神。班收租佬就當佢小丑來看。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 falconV8 於 2020-7-11 12:11 PM 發表

個樣好似生意失敗。 
無膠沖咁似。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
我的沈大師😘    上注香

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你假誠 於 11/7/2020 12:22 發表

無膠沖咁似。
真係有樣睇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]