• 瀏覽: 6,412
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
日本無印良品呢啲山寨牌子 抄我哋中國品牌 早執早著 我哋中國又赢 yums

引用:
原帖由 arrow1234 於 2020-7-10 09:37 PM 發表

日本無印良品呢啲山寨牌子 抄我哋中國品牌 早執早著 我哋中國又赢 yums
無印……好次是日本  品牌?

引用:
原帖由 amstrong668 於 2020-7-10 09:43 PM 發表

啱啱見到尼單新聞

>中國由於模仿、複製外國商品的能力極為高超,因此也被不少網友戲稱為「山寨大國」!沒想到連頂級汽車品牌勞斯萊斯(Rolls-Royce)也難逃被山寨的命運,一名中國網友踢爆,在結婚現場就停放了上百輛「全球僅限量10台」的勞斯萊斯經典款,由此可見名車的仿冒情形在大陸十分嚴重
https://t.co/EJYLafOPjc

引用:
原帖由 amstrong668 於 2020-7-10 09:43 PM 發表

日本的牌子,中國有投機者有樣學樣的也開了幾間冒牌無印良品,無論生意模式還是外觀、賣的東西差不多都一樣,但產品質量相當不行,但現在日版正版的美國子公司反而倒了,反而中國的還在,這是真正的劣幣逐良幣。==

說真的,你要說質量一樣還好,但中國版的質量真的不行。==

美國=搶劫+抺黑

回覆 引用 TOP

HK 無影響咩?

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow1234 於 2020-7-10 09:49 PM 發表

啱啱見到尼單新聞

>中國由於模仿、複製外國商品的能力極為高超,因此也被不少網友戲稱為「山寨大國」!沒想到連頂級汽車品牌勞斯萊斯(Rolls-Royce)也難逃被山寨的命運,一名中國網友踢爆,在結婚現場就停放了上百輛「全球僅限量10台」的勞斯萊斯經典款,由此可見名車的仿冒情形在大陸十分嚴重
https://t.co/EJYLafOPjc ...
又一個智障。

回覆 引用 TOP

日本仔自己d均一價嘢又平又靚都頂死好多人。

回覆 引用 TOP

r.i.p.

回覆 引用 TOP

无印冇买好多年,佢比uniqlo打死啦,d嘢贵到飞起

话时话,无印第二次破产

回覆 引用 TOP

美國成日話幫日本,而家日本喺美國開舖搞到破產,美國無論營商環境&經濟都極差,叫人點同美國做生意呀?

引用:
原帖由 faip 於 2020-7-10 11:03 PM 發表

美國成日話幫日本,而家日本喺美國開舖搞到破產,美國無論營商環境&經濟都極差,叫人點同美國做生意呀?
唔聽話咪制裁你

邊有人敢唔同美國做生意?

回覆 引用 TOP

日本仔收皮了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]