• 瀏覽: 38,413
  • 回覆: 22
  • 追帖: 13
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-11 12:31 PM 發表

你成日吹噓英國樓,我唔肯買就不停鬧,其實係咪生意好差所以發爛渣?
幾時吹噓英國樓?find it

熱賣及精選
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-11 12:36 PM 發表

你叫人去英國專區做乜,我唔去就鬧人「柒」,你學下其他人專業討論得嗎,否則我禁止你入此帖討論
我叫人如果討論tax planning,去另一度呀

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-11 12:42 PM 發表

咁不如大家理性討論ok?
我有講錯你指出就係
另外個東方三劍師兄就好專業
Why not?
我就系指出你錯處而已,唔應該誤導網友。
除左他,大把英國人上香討,因此叫你唔熟唔好夾硬頂。

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-11 12:52 PM 發表

你認為我夾硬乜呢?夾硬搶咗你專家地位?
你有料就學下東方三劍以理服人,唔好前一句柒後一句醜語言攻擊
我尊重你到呢刻冇同你玩爛仔mode
你都最好做返專業角色,例如#2就回得好,我也有點讃
你係想破壞個討論,咁就唔好怪我唔客氣 ...
U2。
討論就好,你誤導我會繼續指正你,失實陳述,我會唔客氣

引用:
原帖由 poaling 於 2020-7-11 01:38 PM 發表

江湖少俠已經詞窮了,放過佢啦。佢已經被其他人技術性擊倒了,在死雞撐飯蓋。得饒人處且饒人,放佢一條生路。希望佢知恥近乎勇,學番好啲中文,唔好再連自己出咗乜主題都唔知,貽笑大方。 ...
只是輕挑式網絡文化,我點會攻擊他0丫。
我同他理念相同,不能全賣港樓買英樓。
英國樓,只是分攤風險,投資者拿幾球玩下就可以,所以我主動提醒estate duty一事。

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-11 02:01 PM 發表

投資正正不是討論範圍,如果只計閒錢投資完全冇問題,問題係擧家移民,資產工作生活大轉移,英國係咪去到一個無可置疑階段

不同七十年代大陸人湧港,當時香港條件是完勝不用思考,目前香港人考慮移民,只係政治和財政去取平衡,唔同人有唔同取捨 ...
我只是想講5大稅,未落地先唔見大截身家

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-7-14 10:10 AM 發表

香港住緊公屋嘅亦唔見得好有前途,而家只係比多個選擇佢去,唔係逼佢去。點解比你揀就要鬧,唔比你揀先係道理?

移民唔一定就唔受歡迎,要睇移民之後係咪可以融入當地生活,貢獻社會。以倫敦為例,根本大部分做服務行業嘅都唔係本地人,英國人只在少數,但係大家一樣相處融洽。 ...
好多人唔知英國人在倫敦是小數,見到白人就話人哋係英國人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-7-14 12:55 PM 發表

你呢張咩圖黎架?旅遊觀光圖嗎?你知唔知 Zone 1-9 其實係軌道交通系統定下來的,自己 download 吧:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://content.tfl.gov.uk/standard-tube-map.pdf&ved=2ahUKEwi3jvLV-cvqAhXU62EKHf1uCiAQ ...
9天12國歐洲團,點會坐地鐵!
不如問下樓主搭地鐵上網快唔快

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]