• 瀏覽: 37,401
  • 回覆: 59
  • 追帖: 13
咪理咁多
我識d人住公屋,冇樓賣都一樣照申請BNO,話隨時移民去英國
我呢d供緊樓既,繼續o係香港做窮人把啦
上網睇到有人講,一家4口,英國洗費,30萬港紙一年
話多唔多,話少唔少
最奇係而家o係香港住緊,連30萬都拎唔到出黎既人都話要移民去英國
我真係識條鐵

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-7-10 12:28 PM 發表

申請唔一定要用
我有朋友已經搞晒手續移民台灣都照續本BNO
(依親申請)
佢plan左既都係果邊坐完移民監就返香港搵錢
(佢有諗過搞小生意 都有去過移居台灣夫婦既講座)
確定出發前再做轉按套一筆錢過去用
然後出租現時物業去果邊租樓 (香港物業租值高) ...
申請就當然唔一定要用啦
我舊果本都仲o係到,仲要我有親人可以幫我加簽
我都未去申請

但係我講既人,日講夜講,講到真既一樣,你就知有幾煩
簡單d講 :
一個冇車牌既人,話要買架法拉利揸下
講下緊係冇問題啦,不過我心入面都係會講,你考左個牌先講啦

你朋友都叫有層樓
我講果個o係香港冇樓冇錢
o係香港都搞唔掂,講移民?
同問和尚借梳有咩分別?
比心機儲錢把啦....

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2020-7-10 12:47 PM 發表

唔好講得咁白啦,佢地唔會接受的,有得佢地去進貢佢地的主人啦!阻佢地反而會被他們罵的。
佢地玻璃心,你講出事實,佢地唔鐘意聽就會話你鬧佢地架
話你唔比人FF架
我都唔明白點解佢地要放棄治療

手上一蚊都冇既人,走入麵包店攞個包,話我將來有糧出先比錢
你唔比仲要話你鬧佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2020-7-10 12:51 PM 發表

係咁架嗱,我地只識條鐵,唔會理解到佢地咁高尚去做三等公民的心態。我地都係做回一等良好市民便算啦。有得佢地啦。
果然唔同人係唔同心態
難怪貧富懸殊差距大.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷城 於 2020-7-10 12:54 PM 發表

我同你有差唔多情況
見識左廿年,我直接同佢講...係香港冇錢, 係要做到隻狗甘, 係英國冇錢, 唔係白人你狗都不如
我果個冇咁耐....十年姐....
不過我睇到咩叫十年如一日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-7-10 12:56 PM 發表

💩快啲過去嬰蟈,幫助實現群體免疫,不過走之前唔該遞咗form250先
去英國既又唔一定係黃既......
我唔係黃,但之前隔年就去歐遊,都必經英國
利申:我係窮人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 土瓜灣雙刀 於 2020-7-10 12:59 PM 發表

係因為好多賤人好似97前咁,驚乜驚物話走啦話移民啦,離棄左香港,

但一見有著數又返來香港,醫病又返香港,救救小哥頓又係返香港,
英美疫情嚴重時又係返香港,其實都冇人介意既,介意既係呢啲離棄左香港既人,
食兩家茶禮,但係就日日唱衰香港,

係邊 d 人先會有咁嘅想法同主張,大家心照啦。 ...
讚好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一風堂 於 2020-7-10 01:01 PM 發表

成班月光族黃曱甴,日日鳩UP移民,可能連機票錢都要籌呢。
呢樣應該唔駛
5千蚊就買到單程,仲要坐CX
我呢d窮人,咁大個仔都未坐過CX

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff88 於 2020-7-10 01:16 PM 發表

過去可能Johnson俾間公屋再養埋佢地呢
係就好,其實我支持佢地過去
佢地過晒去,到時香港就天下太平
但係日夜得個膠up,真係好膠煩
每日叫下就可以發達,做雞咩,晚晚叫下就有錢收
仲要係犯法架

引用:
原帖由 前往大大核心 於 2020-7-10 01:12 PM 發表

C hing說出個重點來!
最幣d昆蟲唔識聽人話,仲鬧番你轉頭呢
我剛剛落街買飯,見到鐵閘邊有隻曱甴,係6隻腳果d,唔係講政治
我有叫佢走,唔好企o係到,人地落閘會夾死佢
可惜佢識聽我講野
然後有其他路人會怪我多事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ANTONIO1 於 2020-7-10 01:27 PM 發表

一個家庭一年使卅萬,香港都唔止啦。
呢樣就個個唔同啦
討論區或現實都有d人鐘意將自己果套放落人地身上
但我所知我認識既人,佢既生活,有數計得出來
討論區d人唔識佢又唔識我,但係講到好似比我更清楚我所識既人
到唔知係佢個井口太細,定係被害妄想症

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2020-7-10 01:37 PM 發表

咁去英國把鬼咩?
拿.....
我就係咁樣講完個事實,就比人鬧喇
人地FF去英國就得
我講出事實,前面係海邊,叫佢唔好跳落去就唔得

引用:
原帖由 sycindy2606 於 2020-7-10 01:55 PM 發表

我之前都覺得幾好,但今次疫情後就有一點保留。後生無所謂,年紀大就麻煩d。
我親人同識得一班家長,佢地都係有錢人黎
全部d仔女都o係英國讀書
今年4月一萬蚊以上一張機票都照買,要飛番黎......
個個都話果邊d醫療唔好
偏偏香討d磚家連英國都未去過,就話英國醫療好好
真係好神奇

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2020-7-10 02:00 PM 發表

😂😂😂大家歡送甲曱去享受自由,現在幾好,佢哋有人收留,最緊要唔好死返來。香港又可以享受平靜安穩嘅生活
CY一早就送機票比佢地啦
佢地又唔去
都唔知佢地等乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有女2 於 2020-7-10 02:05 PM 發表

香港人去英國,咪同南亞人係香港咁樣
o係英國番黎果班親戚既仔女就係咁講
果排連口罩都唔敢帶
我去旅行只係逗留幾日就感受唔到了
反而從未去過英國既人,會有比我更深既感受

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]