• 瀏覽: 1,839
  • 回覆: 14
啱啱搵左買樓既律師,地產話佢律師助手態度好差,叫我自己跟足啲
我諗住大間穩陣,如果又貴又做得唔好,我不如慳錢搵個平既
我想問如果今日先請,開始搵佢地做野仲轉唔轉到?

熱賣及精選
有無簽嘢話用佢幫手?

引用:
原帖由 creativea 於 2020-7-9 03:29 PM 發表

啱啱搵左買樓既律師,地產話佢律師助手態度好差,叫我自己跟足啲
我想問如果今日先請,開始搵佢地做野仲轉唔轉到? ...

找左舊律師樓條數

同銀行講轉律師咪得囉
Easy

引用:
原帖由 我要做供供 於 2020-7-9 03:47 PM 發表

有無簽嘢話用佢幫手?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wesleysai 於 2020-7-9 03:50 PM 發表

找左舊律師樓條數
同銀行講轉律師咪得囉
Easy
今日午飯時間先俾文件佢,仲未搵銀行做按揭

口頭有無協議俾佢做?

無就快快同佢講唔搵佢幫手&收返d資料,

睇佢肯唔肯放過你

回覆 引用 TOP

你俾左文件已經當你決定做,佢有權收返你訂金大約1,2千甚至全數

回覆 引用 TOP

9成都係態度差,冇咩分別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 creativea 於 2020-7-9 03:29 PM 發表

未有契到手, 未DRAFT 文件, 可轉

回覆 引用 TOP

引用:

買樓要用自己律師...唔好比地產抗你用佢哋師爺當律師

引用:
原帖由 choichow 於 2020-7-9 04:52 PM 發表

買樓要用自己律師...唔好比地產抗你用佢哋師爺當律師
無相熟劣師咁點?
我之前問過, 佢地話睇你用邊間bank 有d 律師樓唔係間間做

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2020-7-9 04:55 PM 發表

無相熟劣師咁點?
我之前問過, 佢地話睇你用邊間bank 有d 律師樓唔係間間做
屋企人用過都算係...

回覆 引用 TOP

我諗緊係地產代理定係律師嗰邊既問題
我諗諗下又未必係律師既責任
而且樓上話口頭講左同埋send左文件已經叫做俾左佢地做,呢樣野我都明
始終俾貴左要信譽就要信佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 creativea 於 2020-7-9 04:02 PM 發表

今日午飯時間先俾文件佢,仲未搵銀行做按揭
人地聽過銀行電話就同你計錢

邊有咁易俾你話轉就轉

單照出俾你

回覆 引用 TOP

不過其實見面又唔多,你照用佢又無乜問題
至於態度其實好多做樓按既律師樓都係一般

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]