• 瀏覽: 7,930
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 falconV8 於 2020-7-9 06:47 PM 發表

幫英國人創造就業機會, 投資項目又幫到香港人, 可以講是"三臝計劃"。
咪又係去做奴隸🤭🙄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yrrah1 於 2020-7-9 08:23 PM 發表

煩人走唔到。中產嘅藍絲為子女教育同驚佢地在港鬧事積極進行中。
送佢哋去吸肺炎?不過英國有肺炎又仆返香港喎

回覆 引用 TOP

搭UK這條沉船 唔會有好結果

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-7-10 04:16 PM 發表

睇書唔多嘅人或者唔熟光明會操作嘅都會咁諗。

引用:
原帖由 Artsfan 於 2020-7-10 06:01 PM 發表

睇書唔多嘅人或者唔熟光明會操作嘅都會咁諗。
無論佢投奔什麼幫會 總之黃瓜離開香港就什麼也不是

回覆 引用 TOP

其實香港人生活好簡單的,點解要甘樣逼走香港人呢?真系好無奈

回覆 引用 TOP

有誠哥做後盾 移民都安心d

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-7-10 04:16 PM 發表

你知唔知呢個地盤對岸,剛剛好係中信一個更大嘅 project當年邊個去簽約架?

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2020-7-10 09:43 PM 發表

你知唔知呢個地盤對岸,剛剛好係中信一個更大嘅 project當年邊個去簽約架?
當年脫歐了嗎? 當年的首相係誰? 當年的中英關係能和現在比嗎?

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-7-10 10:38 PM 發表

當年脫歐了嗎? 當年的首相係誰? 當年的中英關係能和現在比嗎?
咁當年投左呢度對面河地盤嗰位仁兄,你覺得佢點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-9 03:30 PM 發表

財仔肯定唔會移到民,英國應睇晤起呢D職業
地產代理更加難移民呀。試問你地去到人地嗰度,識得 sell 英國樓嗎?

回覆 引用 TOP

記著
1。賣國對唔住祖宗,無好下場
2。外人不比自己的好,discrimination 常聞的事,大把案例如murder case.....
3。搞埋BNO 招來明食埋你的錢,往後無保障
4。祖國文明進步一日千里,遠勝昔日,但中國傳統品德世代相傳無變
5。銘記中國歴史,古籍古人多格言,厚道教人學會尊重
總之,企硬,愛祖國,君子道也

~ 正義既朋友 ~
[img][/img]
引用:
原帖由 kingxking 於 2020-7-14 11:06 PM 發表

記著
1。賣國對唔住祖宗,無好下場
2。外人不比自己的好,discrimination 常聞的事,大把案例如murder case.....
3。搞埋BNO 招來明食埋你的錢,往後無保障
4。祖國文明進步一日千里,遠勝昔日,但中國傳統品德世代相傳無變
5。銘記中國歴史,古籍古人多格言,厚道教人學會尊重
總之,企硬,愛祖國,君子道也 ...
我見唔到有幾多個高官和有錢人全家都是中國人。
跟權貴走梗有着數。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-7-15 13:37 發表

我見唔到有幾多個高官和有錢人全家都是中國人。
跟權貴走梗有着數。
但對將來下一代唔係好事,當所謂香港城不再誠哥主持或換班或會倒退無保障,到時成下一個流氓區。。好慘,真正回家不得

~ 正義既朋友 ~
[img][/img]
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]