• 瀏覽: 7,939
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Psxzero 於 2020-7-9 08:10 PM 發表

快啲送班煩人走,對Hk 更好
煩人走唔到。中產嘅藍絲為子女教育同驚佢地在港鬧事積極進行中。

正義必勝!
熱賣及精選
放寬內地人來港定居
放寬內地人來港買樓

樓價又要爆升了

回覆 引用 TOP

五毛又可以打飛機「你隻曱甴王」

回覆 引用 TOP

Zone 1 香港城係咪大平賣比香港人先?曱由工都唔知爭唔爭到邊有錢買

引用:
原帖由 bigdaddy2014 於 2020-7-9 03:47 PM 發表

River Thames, Zone 1, 高攀唔起
金絲雀碼頭對岸,Zone 3 來的。比盡 £800 一尺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店宇宙的希望 於 2020-7-10 03:20 AM 發表

Zone 1 香港城係咪大平賣比香港人先?曱由工都唔知爭唔爭到邊有錢買
睇睇地圖 Deptford 係邊度黎先講啦。

真正市中心靚地皮比大陸發展商起緊啦,強國人掃樓更狠。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2020-7-9 07:03 PM 發表

不過誠哥咁樣算唔算分裂香港?
大陸發展商去英國發展的更多。綠地、碧桂園、富力嘅地盤,個個位置更好,規模更大。佢地唔通又係分裂國家?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大粒星門大欺客 於 2020-7-9 06:52 PM 發表

今時唔同從日,今次移民英國可能會cut hkid
source?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-7-9 06:42 PM 發表

70后打后嘅老野根本吾會移丶或等退休丶或退休移民!!
80丶90后要搵食,咁可能有一部份移但吾會太多,就算留港距退休可能只係20年左右!!
00后就等屎,一係食70后啃老豆,一係直接移民一早在當地開始新生活不過實要降呢!!一係留港同非港人爭!!
80丶90后個仔,可能應該好多會留學!!

70后最幸運,沙士上四小奧運,換曼哈頓(曼哈巴拉蘇果代先系靚野),開二,食正八運,現在又就快 ...
00 後何來 BNO?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LeeLK 於 2020-7-9 08:05 PM 發表

機會好微,因為香港好多政協同有錢佬都有外國護照。 就算係,英國護照旅遊仲好過特區護照, 可能只係冇得每年派錢。只要喺香港出生,隨時又可以攞得返。 ...
以後派錢派福利,應該定每年起碼住係香港超過240日以上才有資格申請。

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2020-7-10 08:32 AM 發表

以後派錢派福利,應該定每年起碼住係香港超過240日以上才有資格申請。
返大陸養老嘅長者或者雙非小朋友呢?

引用:
原帖由 omnia 於 2020-7-10 08:55 AM 發表

返大陸養老嘅長者或者雙非小朋友呢?
梗係講緊移民果班啦。小朋友未夠18無得派喎。

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2020-7-10 09:25 AM 發表

梗係講緊移民果班啦。小朋友未夠18無得派喎。
移左民同返左大陸住同雙非於本質上無分別,都係已經或者從來對香港無貢獻,而雙非都有 02 年出世架嘛。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2020-7-9 05:22 PM 發表

今時今日過去托杉咩😆
可以去踢英超。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esmp!!! 於 2020-7-9 03:27 PM 發表

如果用當年能夠移民去英國嘅人嘅質素?
同今日揸BNO諗住打5年工坐多年等入籍嘅比?

樓主其實你識分架?!
識就晤會噤講了

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]