• 瀏覽: 7,929
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
70后打后嘅老野根本吾會移丶或等退休丶或退休移民!!
80丶90后要搵食,咁可能有一部份移但吾會太多,就算留港距退休可能只係20年左右!!
00后就等屎,一係食70后啃老豆,一係直接移民一早在當地開始新生活不過實要降呢!!一係留港同非港人爭!!
80丶90后個仔,可能應該好多會留學!!

70后最幸運,沙士上四小奧運,換曼哈頓(曼哈巴拉蘇果代先系靚野),開二,食正八運,現在又就快退休了都冇乜所謂!!

引用:
原帖由 bigdaddy2014 於 2020-7-9 03:47 PM 發表

River Thames, Zone 1, 高攀唔起
去英國鄉郊隠居好過喇,有冇農夫做嫁?

回覆 引用 TOP

幫英國人創造就業機會, 投資項目又幫到香港人, 可以講是"三臝計劃"。

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-7-9 06:47 PM 發表

幫英國人創造就業機會, 投資項目又幫到香港人, 可以講是"三臝計劃"。
投資買樓香港定英國好呢咁?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 9/7/2020 18:48 發表

投資買樓香港定英國好呢咁?
視乎個人需要。

回覆 引用 TOP

今時唔同從日,今次移民英國可能會cut hkid

九運除左旺智能丶核武丶電子電影外,其中一個元素係離卦,即係好多人移民丶兩邊走

不過誠哥咁樣算唔算分裂香港?

出年起好未?

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大粒星門大欺客 於 2020-7-9 06:52 PM 發表

現在好多移左民照申請一萬現金

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-7-9 07:32 PM 發表

現在好多移左民照申請一萬現金
呢d唔應該派

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2020-7-9 06:59 PM 發表

九運除左旺智能丶核武丶電子電影外,其中一個元素係離卦,即係好多人移民丶兩邊走
又好似解得通🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大粒星門大欺客 於 2020-7-9 06:52 PM 發表

機會好微,因為香港好多政協同有錢佬都有外國護照。 就算係,英國護照旅遊仲好過特區護照, 可能只係冇得每年派錢。只要喺香港出生,隨時又可以攞得返。

快啲送班煩人走,對Hk 更好

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2020-7-9 07:03 PM 發表

不過誠哥咁樣算唔算分裂香港?
放心。小粉紅就快一如既往上綱上線鬧誠哥。

正義必勝!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]