• 瀏覽: 7,928
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
港人港地。 

回覆 引用 TOP

誠哥眼光一向好準

回覆 引用 TOP

創造大量職位給香港移民,功德無量。

回覆 引用 TOP

黃C 曱甴有無discount

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

淡淡又有希望了

回覆 引用 TOP

香港人刻苦勤奮嘅精神,可振興英國經濟。

正義必勝!
有錢有學識專業一早可用專業人士入籍,不需等依個BNO方法,一般要用BNO方法先去到英國,今本住唔起泰吾士河旁優質地區,只吸引香港人去做地盤工幫手起姐,依D苦力嘢英國人唔願做或人工貴,故非常適合無英國身份嘅難民工作。

引用:
原帖由 janechoi 於 2020-7-9 01:19 PM 發表
https://hk.nextmgz.com/webarticle/2_748648_0

6小時前   

港版國安法7月1日正式落實,條文不清,引起香港港人恐慌,城裡的人紛紛想向外逃。英國極速出招搶人,向持有BNO的香港人伸出橄欖枝,給予成為英國公民的機會。香港人蠢蠢欲動,一場移民潮自八十年代之後再重臨。

早已撤資的李嘉誠近年於海外投資動靜越來越大,累計多年投資逾4000億於英 ...
如果用當年能夠移民去英國嘅人嘅質素?
同今日揸BNO諗住打5年工坐多年等入籍嘅比?

樓主其實你識分架?!

引用:
原帖由 esmp!!! 於 2020-7-9 03:27 PM 發表

如果用當年能夠移民去英國嘅人嘅質素?
同今日揸BNO諗住打5年工坐多年等入籍嘅比?

樓主其實你識分架?!
財仔肯定唔會移到民,英國應睇晤起呢D職業

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-7-9 03:30 PM 發表

財仔肯定唔會移到民,英國應睇晤起呢D職業
香港咁好真係無走嘅理由
果d大陸手就慘d
BNO又無!
搵果雞碎咁多投資移民肯定冇份!

笑俠。。
通關後落嚟記得call我食飯呀!
我請你去鯉魚門食海鮮好無??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheungmeimei 於 2020-7-9 03:21 PM 發表

有錢有學識專業一早可用專業人士入籍,不需等依個BNO方法,一般要用BNO方法先去到英國,今本住唔起泰吾士河旁優質地區,只吸引香港人去做地盤工幫手起姐,依D苦力嘢英國人唔願做或人工貴,故非常適合無英國身份嘅難民工作。 ...
咁又唔一定做地盤嘅,有人自然有生意。香港做開衣食住行各行嘅都會有職位,銀行 匯豐渣打都會開分行服務番港人。

正義必勝!
River Thames, Zone 1, 高攀唔起

又多一個投資項目了

回覆 引用 TOP

今時今日過去托杉咩😆

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]