• 瀏覽: 17,375
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
熱賣及精選
花旗摩根高盛美銀轉唔到港幣入市掃貨
震驚中南海!轟隆!

引用:
原帖由 Drinkingtoomuch 於 2020-7-8 08:57 AM 發表

彭博社:華府曾討論衝擊香港聯匯制度作為制裁措施
發佈時間 2020-07-08 08:01

彭博通訊社報道,華府正討論在香港問題的制裁方案,其中國務卿蓬佩奧的顧問,曾經建議衝擊香港聯匯制度,包括限制香港銀行買入美元的能力,但蓬佩奧並無將有關方案提到白宮高層會議討論。報道指,有關建議受到部份官員強烈反對,擔心受傷害的是香港銀行及美國,而非中國。亦有人指,衝擊聯匯制度目前在一眾可能制裁方案中, ...
恐嚇呀?!我diu

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Drinkingtoomuch 於 2020-7-8 08:57 AM 發表

彭博社:華府曾討論衝擊香港聯匯制度作為制裁措施
發佈時間 2020-07-08 08:01

彭博通訊社報道,華府正討論在香港問題的制裁方案,其中國務卿蓬佩奧的顧問,曾經建議衝擊香港聯匯制度,包括限制香港銀行買入美元的能力,但蓬佩奧並無將有關方案提到白宮高層會議討論。報道指,有關建議受到部份官員強烈反對,擔心受傷害的是香港銀行及美國,而非中國。亦有人指,衝擊聯匯制度目前在一眾可能制裁方案中, ...
又會有人咁蠢自削美元霸權?

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-7-8 09:11 AM 發表

正常係~但係個總统~唔正常....

唔俾香港換美元,美資香港資產點轉走

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 人之初大大 於 8-7-2020 09:11 AM 發表

若要成功,必先自宮⋯⋯估唔到老尾想練葵花寶典

回覆 引用 TOP

呢隻野 兩邊不是人

回覆 引用 TOP

又搞隻五號仔…

回覆 引用 TOP

放呢d消息出來,係對美資預警,快d走資。

王冬勝自己支持,又唔係代表成間銀行,死美國佬都痴能線嘅。

回覆 引用 TOP

呵呵,限制買入美元?美國自己想去美元霸權嗎?尼界美國佬真唔掟,真以為全世界好想用美元一樣

回覆 引用 TOP

依家係美元湧入香港噃.................

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............

回覆 引用 TOP

美國佬請先取消自已國家安全法。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]