• 瀏覽: 5,684
  • 回覆: 38
話說小弟最近買左樓,去到AA到比佢反價多左9萬銀,最後都係驚樓價再上買左。

而家仲有差不多兩個月先成交(成交期個陣我要求3個月,驚按揭問題,最後總供有差不多3個半月成交期)。

而家業主希望提早成交,聽AA講佢好急咁款,叫我幫幫手咁話喎,之前唔肯而家無啦啦又肯搬走佢原本嘅傢俬。

其實提唔提早我又無咩所謂,按揭呢個星期會到律師樓,係條氣唔係好順,唔知大家又點睇?

熱賣及精選
唔好理佢最好,跟合約

回覆 引用 TOP

早成交有你著數,一個月租值都係度,早啲攪裝修啦。
為淡氣對一個生命過客係無謂

回覆 引用 TOP

如果唸住出租,早 d 收樓,可以趁暑假前呢段旺季租出,雙贏。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青蛙憤怒鳥 於 2020-7-7 06:25 AM 發表

話說小弟最近買左樓,去到AA到比佢反價多左9萬銀,最後都係驚樓價再上買左。

而家仲有差不多兩個月先成交(成交期個陣我要求3個月,驚按揭問題,最後總供有差不多3個半月成交期)。

而家業主希望提早成交,聽AA講佢好急咁款,叫我幫幫手咁話喎,之前唔肯而家無啦啦又肯搬走佢原本嘅傢俬。

其實提唔提早我又無咩所謂,按揭呢個星期會到律師樓,係條氣唔係好順,唔知大家又點睇? ...
樓主,好多時係AA想快成交收佣,就作話業主急架。

哈爾濱訓覺, 唔係, 係佛教, 哈爾濱佛教小學一年級榮譽畢業生
減50萬就考慮吓提前成交

回覆 引用 TOP

提早成交,提早出租

回覆 引用 TOP

為左啖氣?
早d成交
然後先搵人打業主一身出番啖氣囉~!

回覆 引用 TOP

佢反你價
而家咪到你玩返佢😂

引用:
原帖由 青蛙憤怒鳥 於 2020-7-7 06:25 AM 發表

其實提唔提早我又無咩所謂,按揭呢個星期會到律師樓,係條氣唔係好順,唔知大家又點睇? ...
你叫佢減返9萬,提早成交囉。

引用:
原帖由 青蛙憤怒鳥 於 2020-7-7 04:25 AM 發表

認真答你,唔急的話,你同對家講,你個邊佣金對家比埋,睇佢肯唔肯,
我個人試過,如果對家係等樓住,等收錢既,九成肯食左條數。
買賣既野,最後都係講錢,無為同錢鬥氣。
當然,如果無著數,純搵你"幫幫忙",就叫佢地過主啦

引用:

唔駛理佢, 跟買賣合約走。

回覆 引用 TOP

引用:

早成交沒壞處

引用:
原帖由 哈佛生 於 2020-7-7 07:09 AM 發表

樓主,好多時係AA想快成交收佣,就作話業主急架。
你講呀,AA話早就早呀,唔得業主同意AA自己去律師樓簽呀.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]