• 瀏覽: 22,320
  • 回覆: 122
  • 追帖: 2
發生咩事?

熱賣及精選
引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-7-6 03:14 PM 發表

發生咩事?
A股升5%

港人炒樓稱最狂  球迷愛波好瘋狂
世界聞名嚮噹噹  通宵睇波唔在講
師奶阿叔結成黨  飲住啤酒食熱浪
齊齊睇樓熱洪洪  生完非滋爆暗瘡
同行搶客四圍撞  買波一注狠夾狼
指數八十無相干  衰在睇錯全泡湯
仲有得升咪早放  輸完加注沬大汗
贏到最後才稱王  借錢唔還逃仰光 

回覆 引用 TOP

到現在,都未有人講得出係咩事爆升

700 跌緊,唔關佢事

引用:
原帖由 ufo2018 於 2020-7-6 03:14 PM 發表

發生咩事?
挾你

因為疫情下,全球國各經濟無得復甦,美國無得復甦,只得中國獨大復甦,經濟數據大好,加上中國服務業內需佔GDP比重越來越大,受外來影響漸低

引用:

發生咩事?
我都想知
係唔係國安法落實而振奮民心呢

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...
引用:
原帖由 股中尋 於 2020-7-6 03:19 PM 發表

到現在,都未有人講得出係咩事爆升
又係D 乜乜通攪事囉

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
老解D伙食費入市??

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-7-6 03:27 PM 發表

又係D 乜乜通攪事囉
禁快就通到禁多錢咩定係再加1萬蚊入市呀

歐洲美洲區太早復市疫情又翻發,照睇今年至年尾經濟都係咁先,全球資金都流入亞洲區特別是香港及國內股市,係人都預計到全球經濟由中國開始帶領復甦,香港股市只有大漲少回,仲睇跌的會輸很慘

引用:
原帖由 炎圖利 於 2020-7-6 15:21 發表

700 跌緊,唔關佢事
全部股票升,qq要留力聽日或後日全部股票回調時托市

持倉
小米@16 綠城服務@9.5 京東@235 建業生活@9.8
微盟@7.5  港交@245 中國聯塑@10.5 微創醫療@9.37
君實生物@26 平安醫生@73  爸爸@202 希望教育@1.37
QQ@345 中芯@8.5 京信@1.7
鐵塔@1.5 創科實業@44 李寧@8.8
引用:
原帖由 乂大簡 於 2020-7-6 03:30 PM 發表

全部股票升,qq要留力聽日或後日全部股票回調時托市
回調先算

回覆 引用 TOP

咁多失業,經濟皮弱,大家真係要小心

回覆 引用 TOP

因為是估災(升災)

提示:支持鍵盤翻頁左 右