• 瀏覽: 14,550
  • 回覆: 77
毒果link 叫人類點樣click....

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
120萬買中山惠洲 好過

回覆 引用 TOP

幾平都好,64H 咪又係買唔起!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2020-7-6 09:40 AM 發表

一日到黑不斷出帖反中,反政府,反警隊,又走去預言香港衰硬、樓價大插這個那個...

其實閣下既然如此不屑呢個垃圾政府同你口中嘅一眾 “廢老”,點解仲要留响度受氣,响你所指嘅 “極權” 社會中苟且偷生呢?

難道樓主連買張機票去英美嘅錢都冇?

難道樓主不諳英語?

難道樓主學歷不足以到海外謀生?

難道樓主只係人講佢講,純 ...
唔好咁話樓主,佢自稱係島大高材生,好撚把砲㗎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lubu 於 2020-7-6 09:01 AM 發表

要比3千蚊租船錢+管理費……唔係真係平……衰過住沙頭角…… 入面咩都冇……退休入去住死左冇人知……好似舊會所隻野狗條屍咁……

p.s. 未做大維修……大部分單位外牆有明顯問題…&helli ...
拍賣盤是666尺,$1800管理費已包船去長洲,船程30分鐘,呢個盤我睇過,喺平,但入面真係百無

樓價平.....居住成本貴
住得咁既地方吾使跑錢LA
要成2球成本不如去泰國退休住仲好LA

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表

https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
又毒果上腦?

回覆 引用 TOP

香港土地供不應求, 澄碧邨果邊終有一日會大規模發展, 但估計20年後時間

有多餘錢, 可以買黎留俾下一代將來置富

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高

回覆 引用 TOP

樓主不停唱衰香港,宜家怕清算,去嗰度住一流

回覆 引用 TOP

樓主不停唱衰香港,宜家怕清算,去嗰度住一流

唔係遲吓可能要搬去壁屋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表

https://hk.appledaily.com/finance/20200705/4NCMIZKQFUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
樓價跌個龍門又搬左去幾年後了

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2020-7-6 09:40 AM 發表

一日到黑不斷出帖反中,反政府,反警隊,又走去預言香港衰硬、樓價大插這個那個...

其實閣下既然如此不屑呢個垃圾政府同你口中嘅一眾 “廢老”,點解仲要留响度受氣,响你所指嘅 “極權” 社會中苟且偷生呢?

難道樓主連買張機票去英美嘅錢都冇?

難道樓主不諳英語?

難道樓主學歷不足以到海外謀生?

難道樓主只係人講佢講,純 ...

其實唔想做中國人真係好撚平$250搞掂

引用:

https://hk.appledaily.com/finance/20200705/4NCMIZKQFUO6N67TSQMFJRAKIU/
毒果叫人唔好買樓都幾十年,樓主加油

回覆 引用 TOP

引用:

https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
自己有快艇+船牌 就諗得過

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]