• 瀏覽: 14,492
  • 回覆: 77
https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,802元,僅市區五分一個車位價錢。拍賣行舉辦兩場睇樓團,炎夏高溫並未掃走市民睇樓興致,記者直擊其中一場隱世孤島睇樓團,全團爆滿之餘,市民參觀過後直言「避世勝地」。不過,拍賣單位殘舊,做孤島業主,要有心理準備花費一大筆裝修費,搬運家具充滿難度。

過多幾年經濟下行,到時週街d樓都係百零萬

熱賣及精選
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表

https://hk.appledaily.com/finance/20200705/4NCMIZKQFUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
反中咁耐又唔見你學到痴瘋買到貝沙灣

[quote]原帖由 sprewell2222000 於 2016-6-7 12:22 PM 發表

我由蘋果日報創刊至今日日都有買 已經買足21年啦:loveliness: [/quote]
過千萬,買唔起多

回覆 引用 TOP

傢俬搬運要用直昇機

要比3千蚊租船錢+管理費……唔係真係平……衰過住沙頭角…… 入面咩都冇……退休入去住死左冇人知……好似舊會所隻野狗條屍咁……

p.s. 未做大維修……大部分單位外牆有明顯問題……

馬太 6:26 你們看那天上的飛鳥, 也不種, 也不收, 也不積蓄在倉裡, 你們的天父尚且養活他。 你們不比飛鳥貴重得多麼?

引用:
原帖由 lingling_cc 於 2020-7-5 09:46 PM 發表

反中咁耐又唔見你學到痴瘋買到貝沙灣
一日到黑不斷出帖反中,反政府,反警隊,又走去預言香港衰硬、樓價大插這個那個...

其實閣下既然如此不屑呢個垃圾政府同你口中嘅一眾 “廢老”,點解仲要留响度受氣,响你所指嘅 “極權” 社會中苟且偷生呢?

難道樓主連買張機票去英美嘅錢都冇?

難道樓主不諳英語?

難道樓主學歷不足以到海外謀生?

難道樓主只係人講佢講,純粹 9 噏?

(順帶一句,請問樓主登記咗拎政府嗰一萬未呀?敢問你係會食骨氣唔拎,還是拎咗會捐去 612 基金呢?)

唉,番去你嘅曱甴屋啦!

入去住,死左都唔知咩事!

回覆 引用 TOP

番大6退休好好多

回覆 引用 TOP

行山入過去,沙灘吾靚,打風無得出門,近沙灘果排屋好殘,買左要大執下,當度假屋同避世就ok。

買黎把托,用120幻年年飛幾轉去泰國都不知幾爽。

又係毒果新聞,千其唔好噤入去

回覆 引用 TOP

大部份人移民,樓價下跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表

https://hk.appledaily.com/finance/20200705/4NCMIZKQFUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
樓主你等下先喇,好快5W一姦屋送豪裝同工人
😴💤

回覆 引用 TOP

管理費太貴

回覆 引用 TOP

引用:

好快到

FOLLOW FOLLOW ME

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]