• 瀏覽: 14,047
  • 回覆: 77
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表
https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
個人問題,如打算過著穩閉生活,自己照顧好也沒什麼大不了,香港有些人是這樣生活!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-7-6 08:11 AM 發表

傢俬搬運要用直昇機
唔駛,一般都係去長洲攪掂,長洲有店代安排。只要有錢

Canon EOS 6D,100D
EF 85mm F1.2L ll USM
EF 100mm F2.8L Macro IS USM
EF 16-35mm F4L IS USM
EF 24-70mm F4.0L IS USM
EF 70-200mm F4L USM
EF 100-400mm F4.5-F5.6L IS USM
EF 40mm F2.8
Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 di ii VC PZD
Kenko Ext EF 1.4X

回覆 引用 TOP

傢俬搬運要用直昇機?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goodlook 於 2020-7-6 05:44 PM 發表

自用既有船住船屋LA 仲浪費120W買
投資吾會玩D咁重口味LA
淘寶買架橡皮艇 2000零蚊都有 配隻摩打 有船牌 全香港去邊都得啦

引用:
原帖由 smchkman 於 2020-7-6 10:32 PM 發表

要買埋遊艇先好買來住呀!
其實業主法團夾錢包間街渡 來回中環好過啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-7 11:17 AM 發表

淘寶買架橡皮艇 2000零蚊都有 配隻摩打 有船牌 全香港去邊都得啦
CHECK 過未........真系咁簡單

引用:
原帖由 goodlook 於 2020-7-7 12:24 PM 發表

CHECK 過未........真系咁簡單
香港出牌好麻煩 不過齋爬艇係合法

幾廿年前洗頭艇去大陸都得啦! 不過係我就同全部業主買起間街渡 直接包街渡來回中環到晴碧邨

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-7 01:41 PM 發表

香港出牌好麻煩 不過齋爬艇係合法

幾廿年前洗頭艇去大陸都得啦! 不過係我就同全部業主買起間街渡 直接包街渡來回中環到晴碧邨
CHING理想要計數先可有現實架
如果系OK 既你可投返來做
你計一下來回中環到晴碧邨淨系油費幾多錢一轉先LA
而家去長洲都收幾仟管理費LA
要去到中環

轉一轉用法,呢度寶嚟!
1,種大嫲,制曲king。呢度少差佬。
2,藏C。用水泥做柱。五十年都冇人知。
3,避債。債主好難搵你,上到島分分鐘溶返佢轉頭。
4,秘制骨灰位,春秋二祭先入嚟,600呎做到好多位。
全部搵到食。犯法嘢我冇叫大家做呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goodlook 於 2020-7-7 01:49 PM 發表

CHING理想要計數先可有現實架
如果系OK 既你可投返來做
你計一下來回中環到晴碧邨淨系油費幾多錢一轉先LA
而家去長洲都收幾仟管理費LA
要去到中環 ...
所以法團要自己買起隻街渡囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表
https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
啱你地搞獨立,仲唔狗沖?

回覆 引用 TOP

咁似金田一入邊果d殺人事件場地

回覆 引用 TOP

管理費貴得吓人

回覆 引用 TOP

即買,抵過買車位

回覆 引用 TOP

買黎當倉😄

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]