• 瀏覽: 14,061
  • 回覆: 77
當本地一天遊 😆

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Lily19970701 於 2020-7-6 10:45 AM 發表

買黎把托,用120幻年年飛幾轉去泰國都不知幾爽。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表
https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
邊度有艇坐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表
https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
洗乜等到百零萬,跌到四、五百萬已經比人掃哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lubu 於 2020-7-6 09:01 AM 發表

要比3千蚊租船錢+管理費……唔係真係平……衰過住沙頭角…… 入面咩都冇……退休入去住死左冇人知……好似舊會所隻野狗條屍咁……

p.s. 未做大維修……大部分單位外牆有明顯問題…&helli ...
張相好能恐怖

人一黃,  變蟑螂

曱甴死全家

回覆 引用 TOP

要買埋遊艇先好買來住呀!

引用:
咪發咁多夢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新丁一號 於 2020-7-6 04:12 PM 發表

樓主不停唱衰香港,宜家怕清算,去嗰度住一流
佢游水過呆灣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 可愛大囗仔 於 2020-7-6 10:35 AM 發表

行山入過去,沙灘吾靚,打風無得出門,近沙灘果排屋好殘,買左要大執下,當度假屋同避世就ok。
其實多人住的嗎?

月華、敏棋你們現在好嗎?
避世鄉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2020-7-7 12:56 AM 發表

其實多人住的嗎?
果日入到去約2點,目測近沙灘的住戶稀稀梳梳,有十室九空感覺,地下層望入去無人住的好破舊,另一邊高層就吾知,碼頭大修緊,都有兩個人在釣魚,逗留左約半個鍾大約見過十人左右,商戶吾見有,山上條效遊徑返而見有人玩單車,個人認為避世一流

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-7-6 04:19 PM 發表

其實唔想做中國人真係好撚平$250搞掂
佢有撚咁嘅骨氣

回覆 引用 TOP

我想搵日去澄碧邨影相打咭,請問一般人可以去邊度搭船入去?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ultane 於 2020-7-6 05:15 PM 發表

120萬去大灣區中山買層千尺樓, 應該仲近啲, 又方便啲,又新啲,又靚啲, 又好住啲, 又多嘢玩啲 ,好過住孤島。
冇錯

月華、敏棋你們現在好嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]