• 瀏覽: 14,046
  • 回覆: 77
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-7-5 09:29 PM 發表
https://hk.appledaily.com/financ ... FUO6N67TSQMFJRAKIU/
高通脹年代,市區一個豪宅車位高達600萬元「天價」賣出,要圓「上車夢」,唔等下世,可能要到近乎與世隔絕的澄碧邨博一博。這個在大嶼山二浪灣「孤島屋苑」,從離島長洲還要接駁一程約15分鐘街渡到達,一個666方呎全海景銀主盤本周拍賣,底價120萬元,每呎1,80 ...
120萬去大灣區中山買層千尺樓, 應該仲近啲, 又方便啲,又新啲,又靚啲, 又好住啲, 又多嘢玩啲 ,好過住孤島。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-6 04:34 PM 發表

自己有快艇+船牌 就諗得過
有船也無用,唔畀泊,否則澄碧邨已很多船了

120萬點解唔去中山買,新,靚,多配套,要住荒島幾十年舊樓?仲要咁貴管理費!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkboy 於 2020-7-6 05:20 PM 發表

有船也無用,唔畀泊,否則澄碧邨已很多船了
可以泊船就吾會賣120W LA

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-6 04:34 PM 發表

自己有快艇+船牌 就諗得過
自用既有船住船屋LA 仲浪費120W買
投資吾會玩D咁重口味LA

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2020-7-6 09:40 AM 發表

一日到黑不斷出帖反中,反政府,反警隊,又走去預言香港衰硬、樓價大插這個那個...

其實閣下既然如此不屑呢個垃圾政府同你口中嘅一眾 “廢老”,點解仲要留响度受氣,响你所指嘅 “極權” 社會中苟且偷生呢?

難道樓主連買張機票去英美嘅錢都冇?

難道樓主不諳英語?

難道樓主學歷不足以到海外謀生?

難道樓主只係人講佢講,純 ...
樓主寫我心中所想

Sentosa Palawan beach

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lingling_cc 於 2020-7-5 09:46 PM 發表

反中咁耐又唔見你學到痴瘋買到貝沙灣
佢應該買到keyboard同mouse

Sentosa Palawan beach

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lubu 於 2020-7-6 09:01 AM 發表

要比3千蚊租船錢+管理費……唔係真係平……衰過住沙頭角…… 入面咩都冇……退休入去住死左冇人知……好似舊會所隻野狗條屍咁……

p.s. 未做大維修……大部分單位外牆有明顯問題…&helli ...
餓死!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CupidHong 於 2020-7-6 08:11 AM 發表

傢俬搬運要用直昇機
水路都可以,要book艇仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkboy 於 6/7/2020 13:25 發表

拍賣盤是666尺,$1800管理費已包船去長洲,船程30分鐘,呢個盤我睇過,喺平,但入面真係百無
1一3小時一班……得一隻船……
之前黑格比吹正……碼頭爛左……冇左船成個月……
重有係唔可以做渡假屋……上船要住戶證……
再加上未做大維修……
真心唔建議買……
買大與山南D村屋好過

馬太 6:26 你們看那天上的飛鳥, 也不種, 也不收, 也不積蓄在倉裡, 你們的天父尚且養活他。 你們不比飛鳥貴重得多麼?

回覆 引用 TOP

聽過人說呢d樓好似冇屋契

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2020-7-6 09:40 AM 發表

一日到黑不斷出帖反中,反政府,反警隊,又走去預言香港衰硬、樓價大插這個那個...

其實閣下既然如此不屑呢個垃圾政府同你口中嘅一眾 “廢老”,點解仲要留响度受氣,响你所指嘅 “極權” 社會中苟且偷生呢?

難道樓主連買張機票去英美嘅錢都冇?

難道樓主不諳英語?

難道樓主學歷不足以到海外謀生?

難道樓主只係人講佢講,純粹 9 噏?

(順帶一句,請問樓主登記咗拎 ...
來來都應該買得起嘅~~

樓主連呢間都買唔起

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

好遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天深情的烈女 於 2020-7-6 07:40 PM 發表

來來都應該買得起嘅~~
買黎自殺?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]