• 瀏覽: 21,665
  • 回覆: 235
  • 追帖: 2
1)武肺
2)北肺變強
3)國安法
4)移民走資潮
5)貿易戰
6)中國水災
7)外國制裁

甘刀有得升

熱賣及精選
因為儍散太多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-5 02:09 PM 發表

1)武肺
2)北肺變強
3)國安法
4)移民走資潮
5)貿易戰
6)中國水災
7)外國制裁

甘刀有得升
因為傻散睇淡

示威龜縮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-5 02:09 PM 發表

1)武肺
2)北肺變強
3)國安法
4)移民走資潮
5)貿易戰
6)中國水災
7)外國制裁

甘刀有得升
因為外邊比中國差

在香港97回歸後,中央給與香港的自由度,在世界上找不到任何一個國家可比美, 到了今時今日, 香港人討厭這種自由度,用盡方法迫中央收緊
大戶做市

引用:

1)武肺
2)北肺變強
3)國安法
4)移民走資潮
5)貿易戰
6)中國水災
7)外國制裁

甘刀有得升
1)美國肺炎(舊年年中美國出現的所謂電子煙肺炎,有新冠肺炎後就不見了,點解呢可)美國搞唔掂。中港控制的好好。
2)美國控疫無能,又不斷放水。多左老散炒股
3)資金最老實,香港回復穩定,經濟重回正軌。
4)真正有錢的聰明人,就知道下來經濟的動力在何方。
5)貿易戰的出現正正顯出美國佬無能技窮。美元霸權,23萬億國債加上控疫無能,經濟大幅衰退,重擺出一向的霸道姿態,睇下頂到幾耐。
6)幾乎久唔久都水災,有乜特別。
7)又睇下最後除左美國同兩頭蛇英國,又有邊個實質出制裁措施。

建議你都係唔好玩股票,買指數基金算啦。

都話股市係由.....國家隊>油組國>金融大鱷完全操控

除非國家根基嚴重動搖, 否則佢地要升就升, 要跌就跌

依家仲周街印錢......更加可以為所欲為

有祖國睇住我地一定幸福,所以我們要愛國🙋‍♂️👍

回覆 引用 TOP

因為美國人 同黃屍 都死光光了

中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
平時千五億成交,大陸假期得九百億,即係北水佔600億左右

引用:

1)武肺
2)北肺變強
3)國安法
4)移民走資潮
5)貿易戰
6)中國水災
7)外國制裁

甘刀有得升
唔係高手刀識答,答案係:要升就要升。下次你又會問個市點解跌。

回覆 引用 TOP

哈, 升咪升, 要乜原因

回覆 引用 TOP

引用:

1)武肺
2)北肺變強
3)國安法
4)移民走資潮
5)貿易戰
6)中國水災
7)外國制裁

甘刀有得升
唔係升就跌架啦 1/2機會 咁都要問點解?自己諗下先出post

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]