• 瀏覽: 18,303
  • 回覆: 113
  • 追帖: 5
每次牛都有焦點股及妖股

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

玩完

回覆 引用 TOP

981咩價可入? 目標幾多?

回覆 引用 TOP

四大慨念
1。5G
2。去美化
3。國家2025
4。回A
求其一個慨念都$100啦!

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

仲諗,星期一開市即不問價掃入

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-7-4 07:55 PM 發表

仲要係經濟差,疫情其間。仲要佢一早比美國制裁緊。
應該咁睇,百川匯流下佢都要升,個個都純炒作咁盲目?定係有投資預期?
Q1季績正正係疫情最甘,全球杏加橙既一季,佢無視負面因數仲要業績亮麗
半年業積就黎又到了,月中回A,AH聯動,年尾又新製程出爐,只有生產唔切而唔係無單接
未來人工智能,5G,雲科技所有所有,科技世界.芯片係所有既基本/核心.
有本事國產替代就只此一家.而大陸對佢既優待有如太子一樣,亦做到出曬面

科網股

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-4 08:57 AM 發表

大家有乜感覺
有無講當年8號仔?

爱情久了让人腻
爱情短短却像蜜
迷的时候无法自拔
醒的时候骂自己傻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KFC1968 於 2020-7-4 11:43 AM 發表

中石油 未曾去過$40, 最高只係$20-21
最經典都係隻135中國神油
毫幾子升到十幾蚊
最後竟然唔係悲劇收場

回覆 引用 TOP

離死不遠?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2020-7-4 08:20 PM 發表

應該咁睇,百川匯流下佢都要升,個個都純炒作咁盲目?定係有投資預期?
Q1季績正正係疫情最甘,全球杏加橙既一季,佢無視負面因數仲要業績亮麗
半年業積就黎又到了,月中回A,AH聯動,年尾又新製程出爐,只有生產唔切而唔係無單接
未來人工智能,5G,雲科技所有所有,科技世界.芯片係所有既基本/核心.
有本事國產替代就只此一家.而大陸對佢既優待有如太子一樣,亦做到出曬面 ...
我都絕對相信未來中國出手機都會想比晒D單佢,但目前只係純炒作,仲要係炒佢回A,唔係炒業績,如果係炒業績,由美國攪華為果時,已經升左啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-7-4 12:08 PM 發表

拓出來,隻垃圾點同高通,英特耳,amd 比。
中國人都係咁話,都冇咩成績出來到,就推到股價。
邊個推? 咪又係d ibank 係到吹
邊個去接火棒,睇下邊個唔好彩最後爆煲 ...
美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升。又要多謝美國個豬總統了。

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-7-4 09:41 PM 發表

美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升。又要多謝美國個豬總統了。
我覺得中芯做到野,吹大佢係冇錯。

美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升?
中國消費者唔會買單,中國消費者唔係黃屍,佢地唔會盲目愛國去支持國貨。
中企質素唔掂一樣會被徒汰。
中芯都係好好做好研發啦 冇料到,吹到上天咪又係得個炒字

中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
但係呢隻野唔派息

回覆 引用 TOP

一股賺得三毛子 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]