• 瀏覽: 18,318
  • 回覆: 113
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 乂大簡 於 2020-7-4 11:53 AM 發表

中芯.....我揸左年半驚都未驚過

全中國全力推一間公司,老老實實1年內推唔到100蚊都唔好見人
同意,佢依家市值都係Qualcomm, Intel ,tsm, 既幾份一, 升多幾倍都唔過分。

回覆 引用 TOP

年底前一定過50,依家d晶片比老美玩得咁死,成個大陸既希望就差唔多係晒中芯到,淨係國家一定撐到行已經前途無可限量

回覆 引用 TOP

樓主好理性,所以依排一定輸唔少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-4 10:01 AM 發表

算了吧,中芯本身的實業換算差不多都值30以上…反而是美團我是覺得隨時爆就真的…
其實中芯都叫做國家政策支持!美團真係要小心啲!

回覆 引用 TOP

炒高快D賣,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-4 08:57 AM 發表

大家有乜感覺
如有雷同,實屬不幸!

回覆 引用 TOP

中國最大宗商品入口唔係石油而係芯片,中芯係有前景,但係最主要國內芯片生産商係唔會上市隻資,免得美狗攪事。

回覆 引用 TOP

悶聲發大財

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-7-4 12:08 PM 發表

邊個推? 咪又係d ibank 係到吹
邊個去接火棒,睇下邊個唔好彩最後爆煲 ...
無錯火棒遊戲, 騰訊40蚊果陣都好多人咁講

單棟收租佬
引用:
原帖由 Epyon_Zero 於 2020-7-4 06:20 PM 發表

無錯火棒遊戲, 騰訊40蚊果陣都好多人咁講
你去買多D

中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PP1009 於 2020-7-4 10:07 AM 發表

有冇人知中芯A股昨日報幾錢招股
好似38定價. 呢期會choke

回覆 引用 TOP

炒的野,唔係講價值的。如果唔係就唔叫炒啦。前境就算幾理想,但所謂前境,即係未發生,都係估佢未來有幾多中國訂單。一個月由16蚊升到34蚊已經唔止一倍。有咩生意好到諗下講下已經應該貴一倍?值唔值真係見人見智。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-7-4 11:54 AM 發表

981 係下一隻 700。
做實業的工業股,點可以同科網股比較。科網股淨係一個概念,盈利已經可以多十倍。做廠賣貨係做唔到的,生意好十倍,你都要時間去增設廠房。

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-7-4 07:09 PM 發表

做實業的工業股,點可以同科網股比較。科網股淨係一個概念,盈利已經可以多十倍。做廠賣貨係做唔到的,生意好十倍,你都要時間去增設廠房。
舜宇光學4,5蚊果陣我都係咁諗,放曬了

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2020-7-4 07:38 PM 發表

舜宇光學4,5蚊果陣我都係咁諗,放曬了
幾多年前的事?佢13年1月3.2,14年1月3.15,全年無升過,2月4.1。9月8.4,大半年升一倍。14年11月10蚊,要到16年4月先升到20蚊,年半先番一倍。17年1月破40,又大半年一倍。然後17年尾升到18年恆指3萬3呢一段大升,升破100蚊。佢快極,仲要係13年到18年經濟大好的時間,都要大半年時間先番到一倍出黎。而家中芯一個月就升左一倍出黎,仲要係經濟差,疫情其間。仲要佢一早比美國制裁緊。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]