• 瀏覽: 7,481
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 0803 於 2020-7-4 02:15 AM 發表

恭喜晒, 我都係幾個月前買舊樓咋, E+ 仲裝修緊
舊樓有麼減價吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如影相隨 於 2020-7-3 02:16 PM 發表

大半年唻不停睇樓。自己唔係有錢人,知道自己可以選擇既係咩,心頭自問唔算高。就算30年樓、居屋、非市區都會睇。 最後終於上左車。

上車前都知香港政治動盪、世界經濟唔好。
身邊有人知我買樓後,好多閒言閒語。例如你咁勇呀、你份工無左咁點、你好有錢喎呢個時候入市。

明明買樓開心事,本身都係自住用,講真買完驚驚地。 有d上左岸既同事就話移民。我邊有你地03年買左樓既人有錢呀?! 真係嬲嬲地 ...
恭喜登上幸福快車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如影相隨 於 2020-7-3 02:16 PM 發表

大半年唻不停睇樓。自己唔係有錢人,知道自己可以選擇既係咩,心頭自問唔算高。就算30年樓、居屋、非市區都會睇。 最後終於上左車。

身邊有人知我買樓後,好多閒言閒語。例如你咁勇呀、你份工無左咁點、你好有錢喎呢個時候入市。

明明買樓開心事,本身都係自住用,講真買完驚驚地。 有d上左岸既同事就話移民。我邊有你地03年買左樓既人有錢呀?! 真係嬲嬲地 ...
恭喜

1)樓主買左邊個新盤?

2)果d話移民的,10個有9個都係吹水,可以不理

回覆 引用 TOP

買左大興花園
月供萬幾蚊尾
有人問首期幾多 其實用美聯apps計到
自己入翻自己個樓價落去就得

引用:

香港地,好多憎人富貴厭人窮 (尤其黃屍),自己冇本事買樓又唔抵得人買到,人地買咗就單單打打....理得咁多,自己上車最實際...

恭喜樓主入市成功,做人係要靠自己,失業都要住....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖仙俠 於 2020-7-3 03:37 PM 發表

開心事黎,叫你D同事快D走,咁你咪可以上位
不過以我所知,10個話走既,9.9個都未有行動
日日話走嗰啲人,係最賴死唔走的....
如果佢地肯走,香港就唔會有咁多黃屍曱甴啦…打極都唔走的....

回覆 引用 TOP

HI, 樓主我都係, 也有點擔心, 雖然一二手樓價仲好硬淨, 但有冇興趣大家交流下, 其他新手業主都可以加入, 我想整一個群組. 電郵: mariontam(a)gmx(dot)com

回覆 引用 TOP

恭喜,恭喜

回覆 引用 TOP

恭喜樓主 

回覆 引用 TOP

過多十年你就知自己贏

回覆 引用 TOP

引用:

弓喜晒,自己樓執屋都勤力d 做啊四拖地都無咁厭惡

人大左, 就係要獨立, 父母朋友, 都要生活, 係發達係x街, 都係自己孭

計掂數, 搵晒資料, 唔會比人拋到最重要, 始終必需品

上次個咩專家講得啱, 股票輸錢心理質數係問題
聽no. 買無搵料, 一個消息蝕錢, 被拋落車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chkwong 於 2020-7-4 01:26 AM 發表

恭喜樓主

人生一大achievement ,應該受人尊重的
如果買納米樓會唔會俾人笑

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-5 01:16 AM 發表

如果買納米樓會唔會俾人笑
做業主
一個Achievement
條女都冧啦,搞野都係自己物業度進行
唔通俾人叫廢青好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如影相隨 於 2020-7-4 11:06 AM 發表

買左大興花園
月供萬幾蚊尾
有人問首期幾多 其實用美聯apps計到
自己入翻自己個樓價落去就得
恭喜你師兄!

祝你順順利利,越住越有。

我睇岩嗰度未有心水方向,仲等緊盤。抽新樓就兩round都落空。

回覆 引用 TOP

引用:

大把人係咁
大家買樓都試過呢個情況
話得既人通常都無樓 有都可能落左車唔睇好
畢既每個人睇法唔同
佢地唔會知你既需要同做左咩野功課
亦唔知你既待遇同受財政狀況

只係識評價。。。。我夠識啦
食得起跌幅 有自住需要就不用聽太多說話

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]