• 瀏覽: 7,489
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ccbarry 於 2020-7-3 04:39 PM 發表

想致富就要做同平常人相反既事。。。

世上只有少部份有錢人,大部份平常人。。

有錢人思維係同平常人唔同,先會致富。
平常人會扑野,有錢人吾會

恭喜晒
唔洗理人 自己供得掂 供俾自己就ok
我上年9月買元朗站附近咪又係咁
冇d心理素質都撻啊 🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如影相隨 於 2020-7-3 02:16 PM 發表

大半年唻不停睇樓。自己唔係有錢人,知道自己可以選擇既係咩,心頭自問唔算高。就算30年樓、居屋、非市區都會睇。 最後終於上左車。

上車前都知香港政治動盪、世界經濟唔好。
身邊有人知我買樓後,好多閒言閒語。例如你咁勇呀、你份工無左咁點、你好有錢喎呢個時候入市。

明明買樓開心事,本身都係自住用,講真買完驚驚地。 有d上左岸既同事就話移民。我邊有你地03年買左樓既人有錢呀?! 真係嬲嬲地 ...
佢地唔抵得你本事姐 唔使理呢d人

回覆 引用 TOP

我都係啱啱買咗樓聽到好多閒言閒語,話跌噃仲買, you are not alone

回覆 引用 TOP

香港人最中意睇人仆街
可以不理
03買咗嘅人只可以話條命生得好
唔通住半山果d又笑尻佢咩

回覆 引用 TOP

恭喜樓主,安居樂業

回覆 引用 TOP

恭喜樓主

人生一大achievement ,應該受人尊重的

恭喜晒, 我都係幾個月前買舊樓咋, E+ 仲裝修緊

引用:
原帖由 如影相隨 於 2020-7-3 02:16 PM 發表

大半年唻不停睇樓。自己唔係有錢人,知道自己可以選擇既係咩,心頭自問唔算高。就算30年樓、居屋、非市區都會睇。 最後終於上左車。

身邊有人知我買樓後,好多閒言閒語。例如你咁勇呀、你份工無左咁點、你好有錢喎呢個時候入市。

明明買樓開心事,本身都係自住用,講真買完驚驚地。 有d上左岸既同事就話移民。我邊有你地03年買左樓既人有錢呀?! 真係嬲嬲地 ...
人要向前看。

回覆 引用 TOP

唔好理人點講,從來成功嘅永遠係一小撮人,五年後就知邊個岩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2020-7-3 07:45 PM 發表

平常人會扑野,有錢人吾會
Ummmmm 你哋兩個都講得好有道理喎。

回覆 引用 TOP

恭喜!

回覆 引用 TOP

又買左樓?

回覆 引用 TOP

恭喜樓主。有需要就要買。香港就係咁。

引用:

買邊區,幾💰?幾多呎?首期要俾幾多?供幾多年

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右