• 瀏覽: 12,542
  • 回覆: 123
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 天使的靈魂 於 2020-7-3 01:41 PM 發表

唔買好地地,走去沽仲唔識止蝕既話就真係傻仔。
沽左果d日日話呢隻遲早free fall唔肯接受現實。
餵大佬呀你地120蚊就開沽既話,隻野到200蚊先free fall落黎都唔關你地事啦。 ...
條仆街真係害死好多人同家庭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony3318 於 2020-7-3 01:20 PM 發表

最大利潤唔係送外賣,係訂酒店
買攜程唔好🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 james3 於 2020-7-3 12:23 PM 發表

直上250
有機上$500

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-7-3 12:28 PM 發表

D人係咪誤會美團係pdd?
點解日日升架
都唔係日日升,有跌㗎

回覆 引用 TOP

只要信不要問,升穿205,All In

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2020-7-3 01:16 PM 發表

上巿咁耐都仲有人以為佢只係個外賣仔
2分部財務資料未經審核截至下列日期止三個月
              2020年3月31日  2019年3月31日   同比變動(人民幣千元,百分比除外)
收入:餐飲外賣     9,490,423    10,705,803      (11.4%)
到店、酒店及旅遊   3,094,978     4,492,102      (31.1%)
新業務及其他      4,168,486     3,975,60        4.9%

總收入          16,753,887     19,173,512     (12.6%)

係阿唔係外賣仔, 不過跌緊watt 炸嘛

要其滅亡,必先讓其瘋狂。泡沫破裂時,美團值10蚊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ELred 於 2020-7-4 02:51 PM 發表

2020年3月31日  2019年3月31日   同比變動(人民幣千元,百分比除外)
收入:餐飲外賣     9,490,423    10,705,803      (11.4%)
到店、酒店及旅遊   3,094,978     4,492,102      (31.1%)
新業務及其他      4,168, ...
收入疲弱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-7-3 02:56 PM 發表

咪實際兩地睇,香港你一個月行街見到panda外賣唔夠你一分鐘係大陸見到數量。呢D野一定要有量先有價值。細到一杯珍珠奶茶,大到成檯火鍋。而且係獨大,餓了麼差好遠。 ...
其實上過去大陸有留意條街,就知美團有幾勁!你同d唔上去嘅人講,side 9 gas

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ELred 於 2020-7-4 02:51 PM 發表

新業務及其他      4,168, ...
叻成咁,訓身沽啦

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"

回覆 引用 TOP

錢多,人傻,速來

回覆 引用 TOP

Well noted with thanks!

回覆 引用 TOP

步兵對鐵腳好值錢

回覆 引用 TOP

美團突破

回覆 引用 TOP

其實真係妖股,佢咁耐以黎,只有2019年尾開始報稱攢錢,而2019年尾係?佢應該開始計劃入籃籌??成份股?所以做靚條數,餓了麼,其實生意好過佢。2019年尾前,未有疫症,佢既外賣生意一般,個時旅遊唔旺嗎?一定係好過依家好多,但都蝕錢。睇反d外賣,聽講話美團收商戶1元左右一單,但問題係外賣係一個以人為成本,以深圳外賣員每人收入8個幾元1單,但佢地話高峰期,送外賣者,有月薪10000以上,咁問題黎啦,每人每單8個幾,美團收入每商戶1元1單,咁美團佢地唔賺,差個7個幾元邊度黎?股票收益?因為股票升跌係佢既資產之一。所以,唔一定但佢有好大機會係作大條數黎入恒生成份股,目標係抄作高佢。樓主,係想提醒下姐,如果有人咁叻靠呢隻發達,咁我都覺得佢叻,但真係睇住個上落先,高危,我唔識買,又無膽,但都希望各位都賺下錢而又安全。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]