• 瀏覽: 18,019
  • 回覆: 144
  • 追帖: 2
中國不是有大慶油田?

小學數學題1T=幾多公升?網上話一桶158L, 數字同上面Ching 一樣,依家沙地一桶呢US25蚊,1T 大約US175, 俄羅斯加左價US 37.8/T
以上資料由樓主提供。
樓主,即糸邊個平啲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 恆指牛大力 於 2020-7-3 12:37 AM 發表

無獨有偶,另一石油供應國——沙特,此前也宣佈對華石油減量提價。據每日經濟新聞報道,沙特將7月份面向亞洲客戶的所有等級原油價格進行了漲價,價格上調了5.60美元/桶至7.30美元/桶不等。此外,據市場6月15日消息,沙特相關代表人士透露,該國將減少7月對亞洲至少5家煉油廠的原油供應量,預計 ...
我沒爺了

引用:
原帖由 我屋企做乜 於 2020-7-3 04:40 AM 發表

我沒爺了
都未係爺

引用:
原帖由 至愛不渝 於 2020-7-3 03:13 AM 發表

首先明白而家中國怕唔怕美國制裁,唔怕咪同伊郎買多啲囉,橫掂而家已經同伊郎買油啦,而且伊郎油唔賣俾中國賣俾邊國先?呢個世界敢同森娒大叔頂頭嘅,暫時好似得中國,俄羅斯蛀蟲拐杖。 ...
wow..我中E你句"俄羅斯蛀蟲拐杖".正!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我屋企做乜 於 2020-7-3 04:42 AM 發表

都未係爺
怕失實嘅分兩隊計後做評:入我左計嘅要在公元1999/00就比壹般流寬……4.55倍。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PlainWhite 於 2020-7-3 01:50 AM 發表

師兄看透塵世同俄國賊心

俄國永遠利益行先 表面上好高明
但可能咁先係佢領先唔到世界 千年老二真正原因
大陸中過俄佬好幾次招 其實都知
但要養住俄佬 等俄佬得閒發下癲讓美國分心

回覆 引用 TOP

俄佬同沙特自3月玩減價戰後,哩一轉跟本就係開始玩減產加價戰

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1

回覆 引用 TOP

阿爺係傻嘅會有今日全球第二大GDP?  樓主甘能醒係香港第幾大富豪?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 恆指牛大力 於 2020-7-3 12:37 AM 發表

無獨有偶,另一石油供應國——沙特,此前也宣佈對華石油減量提價。據每日經濟新聞報道,沙特將7月份面向亞洲客戶的所有等級原油價格進行了漲價,價格上調了5.60美元/桶至7.30美元/桶不等。此外,據市場6月15日消息,沙特相關代表人士透露,該國將減少7月對亞洲至少5家 ...
石油本身每個國家都要架啦,唔係點會有美國石油既概念,老尾就唔會無限QE打劫全世界啦,但最蠢既係居然有人笑騎騎支持被人打劫

回覆 引用 TOP

睇下國際油價就知咩事la 俄佬同沙特明顯想夾高個油價

回覆 引用 TOP

共匪勾結外國勢力強搶中國人的錢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 恆指牛大力 於 2020-7-3 01:02 AM 發表

但中國同俄佬進口石油本身已經超貴, 依家仲要加價加量
死低b被洗腦中國系高位買石油,事實就算簽十年約都系當日價位

引用:
原帖由 tko_investor 於 2020-7-3 12:47 AM 發表

每噸加30元美金, 1噸約7桶油, 等如每桶加4蚊美元左右. 好小錢啫
好多人都無計過數就係度叫,用百份比去計,如果佢本身係好平,收貴10倍都唔係貴。即係判監一個星期,講到判監60萬秒,好似好多咁。判一日變判三日,又加監三倍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 搞搞震無幫襯 於 2020-7-3 02:55 發表

究竟係有心誤導定係唔識睇中文呢?所謂“從每噸增8.3美元至每噸37.8美元”係指加咗8.3後總數先去到37.8,即係原先基數已經係29.5,增幅只係28.13%,而唔係由8.3一跳去到37.8超過近4倍增幅,如果好似另一位師兄所計算一噸有7桶的話,每桶只係增加咗8.3/7=1.18美元,有乜咁大件事?所以咪危言聳聽,挑撥事端,其實如果留意吓引述果個媒體原來係大紀元就乜都明晒 ...
黃絲狗無腦無思想無🩸性,那來有腦分析,就樣yelloW object 自打炮吧😁😁😁😁😁。黃狗連看中文理解能力都差到這樣,可想去到其他國家怎生存🤣🤣🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]