• 瀏覽: 6,280
  • 回覆: 56
  • 追帖: 2
國安法一出,樓股皆狂升

【今日二手焦點】二手樓市氣氛再升溫 屢現創新高價
https://ps.hket.com/article/2684979?r=cpstni

熱賣及精選
【靚景居屋王】雅濤閣綠表呎價1.44萬創港島區新高
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200702&s=7015342&a=61122832

个个都話想搵錢走人,所以賣價托到最高,但又唔知係未最高,所以唔肯平價放售,全面再托新高,官商繼續吹谷,沒有最高,只有更高

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-7-2 07:51 PM 發表

个个都話想搵錢走人,所以賣價托到最高,但又唔知係未最高,所以唔肯平價放售,全面再托新高,官商繼續吹谷,沒有最高,只有更高
真係?

引用:
原帖由 江湖笑俠 於 2020-7-2 08:08 PM 發表

真係?
香港冇利用價值,除咗股樓

回覆 引用 TOP

HK樓起碼升到下年尾,預計同而家俾升8成左右

我預計3年內上車盤要1800萬

King ar!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 江湖笑俠 於 2020-7-2 06:50 PM 發表

國安法一出,樓股皆狂升

【今日二手焦點】二手樓市氣氛再升溫 屢現創新高價https://ps.hket.com/article/2684979?r=cpstni
股市都升近700點啦,樓市還會差嗎?

樓下半年會急升1成至2成 , 而到2023-2024年供應斷層之下個年會大升3成以上, 簡單d講今日買 3-4年後升60-80%係基本 。

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-7-2 09:17 PM 發表

由而家600萬升到1800萬?

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-7-2 09:17 PM 發表

發夢?打自己兩巴

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2020-7-2 10:41 PM 發表

樓下半年會急升1成至2成 , 而到2023-2024年供應斷層之下個年會大升3成以上, 簡單d講今日買 3-4年後升60-80%係基本 。
過去五年升左幾多
兩成都無
今年仲好多蝕住走

蝕果d又唔講
發展商同地產一味唱好出貨
但開價又進取
你咪等大陸人買囉
不過大陸人而家都蝕讓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-7-2 10:49 PM 發表

過去五年升左幾多
兩成都無
今年仲好多蝕住走
5年點會冇升2成呀  ccl都升近3成啦, 你講邊到先?  要計拎4年黎計 升 4成幾啦 ,要升既一年都升到2成以上啦 ,19年6月升到 火紅火綠, 俾暴動之後加疫情拖一拖。 家下有國安 香港疫症暫未見有大爆可能, 所有消息明朗化 ,想留係香港既 淡淡真係會擔心下點生存。

引用:
原帖由 ik2mljsuperstar 於 2020-7-2 10:59 PM 發表

5年點會冇升2成呀  ccl都升近3成啦, 你講邊到先?  要計拎4年黎計 升 4成幾啦 ,要升既一年都升到2成以上啦 ,19年6月升到 火紅火綠, 俾暴動之後加疫情拖一拖。 家下有國安 香港疫症暫未見有大爆可能, 所有消息明朗化 ,想留係香港既 淡淡真係會擔心下點生存。 ...
元朗果d幾年前平均12-13K呎
而家都係14-15K
點升4成

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]