• 瀏覽: 9,782
  • 回覆: 66
  • 追帖: 2
本主題由 WYJIMMY 於 2020-7-3 05:32 PM 移動
一般新既居屋 住幾內先可唔可以賣?
我有綠表 想買18年入伙既居屋 但未見有放盤 🙏🏻係咪因為SSD問題?

好老實,抽中居屋同中六合彩差唔多難,
新既好少會拎出來放,除非真係移民,永久離港,
你自己唔抽的話,二手要等到有人想換樓先會放

引用:
原帖由 fwho 於 2020-7-2 03:00 PM 發表

好老實,抽中居屋同中六合彩差唔多難,
新既好少會拎出來放,除非真係移民,永久離港,
你自己唔抽的話,二手要等到有人想換樓先會放
灰到

我尋晚睇咗一陣2字頭既盤 (這些機會不是我的)
可以有擔保既得d蚊型居屋單位或者舊公屋
但呢2種都唔建議你放棄自己個公屋單位

引用:
原帖由 ~小明~~ 於 2020-7-2 02:56 PM 發表

我有綠表 想買18年入伙既居屋 但未見有放盤 🙏🏻係咪因為SSS問題?
18年有東涌啟德長沙灣 東涌平 啟德長沙灣保值 你有排等

引用:
原帖由 yanmail 於 2020-7-2 03:28 PM 發表

18年有東涌啟德長沙灣 東涌平 啟德長沙灣保值 你有排等
我睇天水圍屏欣苑

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-7-2 03:22 PM 發表

我尋晚睇咗一陣2字頭既盤 (這些機會不是我的)
可以有擔保既得d蚊型居屋單位或者舊公屋
但呢2種都唔建議你放棄自己個公屋單位
公屋都好小選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~小明~~ 於 2020-7-2 03:30 PM 發表

我睇天水圍屏欣苑
屏欣苑仲咁新 又近西鐵站 邊有人賣啊?
有都賣到貴一貴啦 咪諗啦
3年可以賣綠表 但只有蚊型單位

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-7-2 03:39 PM 發表

屏欣苑仲咁新 又近西鐵站 邊有人賣啊?
有都賣到貴一貴啦 咪諗啦
3年可以賣綠表 但只有蚊型單位
屯元天有無選擇呀 大家交流下

引用:
原帖由 ~小明~~ 於 2020-7-2 01:41 PM 發表

屯元天有無選擇呀 大定交流下
其實選半新既,10—20年樓齡,
4球左右應該仲有既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~小明~~ 於 2020-7-2 02:56 PM 發表

我有綠表 想買18年入伙既居屋 但未見有放盤 🙏🏻係咪因為SSD問題?
新居屋2年後可在"白居二"出售,5年後可申請補地價再在自由市場出售。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~小明~~ 於 2020-7-2 03:41 PM 發表

屯元天有無選擇呀 大家交流下
好難 我屋企人有白居二
冇岩價+屋苑
中間停建居屋啊 而家冇咩屋苑仲係擔保期
屯門好似已經冇晒
天水圍仲有少量 但都就快夠25年
再新少少既鳳庭苑囉 不過又係冇咩盤

引用:
原帖由 anonymoushero 於 2020-7-2 04:03 PM 發表

下期幾時有得抽?
未公報

引用:
原帖由 明日真香 於 2020-7-2 03:52 PM 發表

好難 我屋企人有白居二
冇岩價+屋苑
中間停建居屋啊 而家冇咩屋苑仲係擔保期
屯門好似已經冇晒
天水圍仲有少量 但都就快夠25年
再新少少既鳳庭苑囉 不過又係冇咩盤 ...
鳳庭都18年

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]