• 瀏覽: 20,099
  • 回覆: 128
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 hungchiuwai 於 2020-7-3 12:17 PM 發表

我珍藏咗幾粒80386DX, 唔知重有無用?
用來珍藏囉,科技日新月異。
而且科技應該是不斷向前進。造福人類。不應該是政治籌碼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-1 09:14 PM 發表

「港區國安法」通過後,中美角力愈演愈烈,有消息指,在A股上市的浪潮信息(深:000977)因被納入美國出口管治名單,令英特爾(Intel)不得不暫停供貨,一度令浪潮信息在周三(1日)在A股跌停。

據英特爾回應內地傳媒,公司因需要根據美國相關法律對其供應鏈作出一些相應的調整,故不要不臨時性的暫停對此客戶供貨,預計在兩周以內,將恢復供貨。

冇精片用 點算 ...
intel可以暫停供咩?

可以向零售場入貨架嗎

回覆 引用 TOP

.

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

尾腳佬現在草木皆兵,一時說偷佢未面世的科技,一陣又話嚟讀書的是解放軍?究竟佢係咪想鎖國?

這是國家衰敗的表徵,再下去是否想出軍隊和中國決戰?

引用:
原帖由 何水 於 2020-7-4 07:05 發表

尾腳佬現在草木皆兵,一時說偷佢未面世的科技,一陣又話嚟讀書的是解放軍?究竟佢係咪想鎖國?

這是國家衰敗的表徵,再下去是否想出軍隊和中國決戰? ...
最終大家都無咩敗國問題,馬死落地行,點會死。
最後要死死地氣救中國就很有可能。。
中國優勢良機遇大門永遠大開啦。🤑😁
deal or not deal

~ 正義既朋友 ~
[img][/img]
引用:
原帖由 kingxking 於 2020-7-4 10:33 AM 發表

最終大家都無咩敗國問題,馬死落地行,點會死。
最後要死死地氣救中國就很有可能。。
中國優勢良機遇大門永遠大開啦。🤑😁
deal or not deal
正常是做生意,像你所說做定唔做(生意)但尾腳佬現在是想吃掉中國(華為大企業)或說中國威脅到它的霸權,所以現階段是撲殺,也許到佢實力互換時才會說,做定唔做。(只是愚見,大家討論)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-1 09:14 PM 發表

「港區國安法」通過後,中美角力愈演愈烈,有消息指,在A股上市的浪潮信息(深:000977)因被納入美國出口管治名單,令英特爾(Intel)不得不暫停供貨,一度令浪潮信息在周三(1日)在A股跌停。

據英特爾回應內地傳媒,公司因需要根據美國相關法律對其供應鏈作出一些相應的調整,故不要不臨時性的暫停對此客戶供貨,預計在兩周以內,將恢復供貨。

冇精片用 點算 ...
Intel 留番自己用啦, Apple 都不用Intel了😁

回覆 引用 TOP

無啦啦幫助龍芯同華為增加市場份額.....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]