• 瀏覽: 20,097
  • 回覆: 128
  • 追帖: 3
冇可能,最多限利d超高階cpu售去大6,冇i9 咪用i7,i5, i3 law

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-7-2 06:31 AM 發表

所有Made in China產品唔可以出口輸入美國, 睇下邊個死先
當然係 China 啦!

回覆 引用 TOP

睇吓邊個死先?有錢買唔到嘢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港台獨立 於 2020-7-2 06:09 AM 發表

俾垃圾中國共產黨統治
香港一定玩𠹌完
舉報你滷味先  繼續講講多d  你吖爺我想聽  你個id名好正 好夠力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港台獨立 於 2020-7-2 06:09 AM 發表

俾垃圾中國共產黨統治
香港一定玩𠹌完
已經統治左23年,你還係度,快啲走

wa

回覆 引用 TOP

其實電腦硬件中國已經有研發能力,根本唔驚美國,反而問題喺軟件

Intel 一直有國家出口管制,五十幾年咯有變過?FB, Google 偷資料,美國二手裝備一定有竊聽器。呢啲都係基本野。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-1 09:14 PM 發表

「港區國安法」通過後,中美角力愈演愈烈,有消息指,在A股上市的浪潮信息(深:000977)因被納入美國出口管治名單,令英特爾(Intel)不得不暫停供貨,一度令浪潮信息在周三(1日)在A股跌停。

據英特爾回應內地傳媒,公司因需要根據美國相關法律對其供應鏈作出一些相應的調整,故不要不臨時性的暫停對此客戶供貨,預計在兩周以內,將恢復供貨。

冇精片用 點算 ...
完全唔會有人在意。

回覆 引用 TOP

美國似乎同Intel 有仇。之前禁運,造成神威唔用Intel。

而家AMD, 咁大威脅,Apple 又轉arm 再唔俾Intel 賣貨,係咪真想佢死呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-1 09:14 PM 發表

「港區國安法」通過後,中美角力愈演愈烈,有消息指,在A股上市的浪潮信息(深:000977)因被納入美國出口管治名單,令英特爾(Intel)不得不暫停供貨,一度令浪潮信息在周三(1日)在A股跌停。

據英特爾回應內地傳媒,公司因需要根據美國相關法律對其供應鏈作出一些相應的調整,故不要不臨時性的暫停對此客戶供貨,預計在兩周以內,將恢復供貨。

冇精片用 點算 ...
遊戲機都無得玩,多L謝匪國呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yung323 於 2020-7-2 01:43 AM 發表

去中國開生產線,免運費工資平輕鬆賺多幾倍,應該係唯一選擇 美國無理由諗唔到
唔系嗎,美國重大大聲叫自己友回國,現在反而推她們出去,真是不靠譜呢

回覆 引用 TOP

引用:

冇精片用 點算 ...
'有消息指' 証實未? 吹嗎? Intel 唔怕執? 人地做生意你估玩玩下!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-7-2 06:31 AM 發表

所有Made in China產品唔可以出口輸入美國, 睇下邊個死先
中國出口佔20% gdp 咁濟,你想再多啲人拎1000月收入?

引用:
原帖由 出入回收的甩毛 於 2020-7-2 08:27 AM 發表

中國出口佔20% gdp 咁濟,你想再多啲人拎1000月收入?
美國80%以上生活必須品, 醫療用品, 藥物, 都係made in China, 中國人1000元收入前, 美國已經因為暴動而亡國

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2020-7-2 08:01 AM 發表

其實電腦硬件中國已經有研發能力,根本唔驚美國,反而問題喺軟件

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]