• 瀏覽: 13,051
  • 回覆: 108
港人成日幻想美國為咗香港所謂民主自由發狠對付中國,係太高估自己了!!同你講個事實,中國係持有好多美元資產同美債,但同時借咗大量美資外債,仲有好多美資投資於大陸。如果同時賴咗對方啲債務或者沒收對方啲資產,中國都唔蝕底!美國每一個動作,中方都可以反制,包括武力挑釁!

回覆 引用 TOP

主席就係想你老尾咁做,你咪制囉,啲錢唔係姓習,係經江,姓江無咗錢威脅都少啲啦😂😂😀

回覆 引用 TOP

點解米國唔先禁止佢地0既埃瘋輸出香港先啦?

回覆 引用 TOP

老美欠阿爺咪重多錢., 可能有藉口不還.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-7-1 07:17 PM 發表

中央講明一早預計到最壞打算,所以無有怕
打仗都唔怕😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 湖海洗我胸襟 於 2020-7-1 07:35 PM 發表

美元隨即貶值50%
美債無人要
所以點解美國要搞甘多野? 其實味係大陸開始唔買美債,又明話買農產品,借疫病又唔買貨。
老美味借香港台灣問題迫大陸低頭,繼續買有毒美債咯

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。

回覆 引用 TOP

制裁都係擺肢勢,夠膽制裁習主席

回覆 引用 TOP

禁囉,好撚驚呀。屌你老美紙老虎

回覆 引用 TOP

如果熟識跨境銀行資金往來業務既就知呢招唔work,會攬炒埋美國本土銀行,引發全球金融系統崩潰 。講出黎只可以嚇Q門外漢,比黃屍曱甴打飛機用

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

回覆 引用 TOP

其實中國銀行已經跌穿十多年前的招股價

美國敢玩到咁大,中國都可以搞返美國企業,要玩咪玩囉

回覆 引用 TOP

賴賬就賴賬啦罰金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金刀劍 於 2020-7-1 09:42 PM 發表

其實中國銀行已經跌穿十多年前的招股價
招股幾錢

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-7-1 05:21 PM 發表

財經媒體彭博報道,美國擬制裁與參與制定實施涉港國安立法的中國官員有業務來往的銀行,恐使中國幾家大銀行1.1萬億美元(約8.58萬億港元)的資金面臨風險,並可能使它們遭受巨額罰款。
美國參議院表決通過了一項兩黨共同發起的法案,禁止金融機構向受制裁的官員提供帳戶服務。法案仍有待眾議院表決及美國總統特朗普的簽署才能成法。
彭博行業研究駐香港的資深分析師Francis Chan在6月30日的一份報告中 ...
阿爺會怕同老美攬炒咩??
睇怕係傻侵怕無得連任多D。佢隻肥狗更不值一提,換了主人連狗都做唔成。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-7-1 09:56 PM 發表

招股幾錢
2.95

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]